Heb je vragen over deze opleiding of over Inholland? Stel ze aan mij!
Hey, ik ben Roan Verhoef en ik studeer Food Commerce & Technology bij Hogeschool Inholland in Amsterdam. Ik zit in het tweede studiejaar. Voordat ik aan deze studie begon, heb ik de opleidingen Zelfstandig Werkend Kok niveau 3 en Food & Lifestyle niveau 4 bij Aeres afgerond. Tijdens het mbo heb ik veel praktische kennis over voeding opgedaan, die ik in het eerste jaar van mijn huidige studie goed kon toepassen, met name in de praktijk.
Bij de opleiding Food Commerce & Technology leer je hoe je voedselproducten ontwikkelt (of aanpast), produceert en verkoopt. Denk bijvoorbeeld aan het bedenken van nieuwe producten die gezond en duurzaam zijn. Je leert hoe voedsel is samengesteld en waarom producten op een bepaalde plek in de supermarkt liggen. Na deze studie kun je de kwaliteit en voedselveiligheid van producten bewaken of zelfs meerdere productielijnen beheren, ook kun je voor jezelf aan de slag gaan en misschien zelfs wel jouw eigen product op de markt zetten. De carrièremogelijkheden zijn enorm!
In het eerste jaar maak je kennis met vakken zoals productontwikkeling, ingrediëntenkennis, bedrijfseconomie en marktonderzoek. Deze vakken geven je de basis om marktonderzoek te doen en te begrijpen hoe producten zijn samengesteld. Je bent ook veel praktisch bezig en werkt aan verschillende projecten om nieuwe producten te maken of te verbeteren.
Vanaf het tweede jaar krijg je steeds meer zicht op hoe je je kunt gaan specialiseren, bijvoorbeeld in marketing en verkoop of productie en voedingstechnologie. Je volgt nog steeds gezamenlijke vakken en werkt aan praktijkopdrachten en projecten uit het bedrijfsleven. Aan het eind van het tweede jaar weet je in welke richting je je wilt gaan specialiseren. Bijvoorbeeld in Food Business, Consumer & Sensory Insights, Food Process Engineering, Quality Assurance of Product Innovation. Alle specialisaties zijn erg interessant! Zelf vind ik de specialisatie Product Innovation bij mij passen, gezien mijn achtergrond en de stages op productontwikkelingsafdelingen.
De opleiding is niet super groot, met klassen van ongeveer 25 studenten, wat zorgt voor meer persoonlijke begeleiding en een hechte band tussen studenten en docenten. Dit betekent dat je makkelijk leuke en betekenisvolle gesprekken kunt voeren en sterke vriendschappen kunt opbouwen. Veel docenten komen direct uit het bedrijfsleven waarin zij zich bezig hebben gehouden met voeding, hierdoor krijg je waardevolle inzichten tijdens je studie en ontwikkeling als food professional.
Je kunt deze opleiding volgen in Amsterdam en Delft, zelf studeer ik in Amsterdam. Lijkt het je interessant of heb je vragen over deze studie? Stel je vraag hieronder aan mij 😊