Sensorisch Onderzoek en Kwaliteitscontrole

Start

Dit programma is bijzonder geschikt om als incompany- of maatwerktraject te volgen. Het is niet meer mogelijk om individueel in te schrijven. Neem voor meer informatie contact met ons op via mgt.academy@inholland.nl 


Duur

in overleg

Studiebelasting

28 SBU


Waardepapier

certificaat Inholland Academy/MOA

Investering

in overleg

Handig om te weten
Voor veel van onze opleidingen zijn er aantrekkelijke subsidies. Of misschien wil je in termijnen betalen? Bekijk hier de mogelijkheden.


Type

module


Niveau

post-hbo

Opleidingsleiders en docenten Harry Vogel en Vera van Stokkom

Harry Vogel werkt als docent Food Commerce and Technology (Voedingsmiddelentechnologie) en onderzoeker aan Hogeschool Inholland. Binnen de Profgroep Sensorisch Onderzoek is hij lid van de examencommissie Sensorisch onderzoeker A en B. Deze commissie, bestaande uit sensorische onderzoekers uit bedrijfsleven en onderwijs, verzorgt de examens onder auspiciën van NIMA en MOA. Ook verzorgt hij regelmatig trainingen Sensorisch Onderzoeker A voor de MOA.

Vera van Stokkom is docent-onderzoeker bij de opleiding Food Commerce and Technology (Voedingsmiddelentechnologie). Daarnaast is zij hoofdonderzoeker van het onderzoek Sensory & Consumer Research waarin zij, in nauwe samenwerking met een aantal voedingsmiddelenbedrijven, onderzoek doet naar sensorische onderzoeksmethodieken. Zij geeft les in sensoriek, onderzoeksmethodieken en voeding & gezondheid. In 2018 is zij gepromoveerd aan de Wageningen Universiteit met haar proefschrift: ‘Vegetable Acceptance, a bittersweet story. The role of taste in acceptance of vegetables.’ Zij heeft diverse artikelen gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften zoals Food Quality and Preference, Appetite en Food Research.

Wendy Weeland is docent Food Commerce and Technology (Voedingsmiddelentechnologie) aan Hogeschool Inholland. Met haar achtergrond in de kwaliteitsbeoordeling van groenten en fruit bij een internationale fabrikant, is Wendy gespecialiseerd in productontwikkeling met focus op gezonde en veilige voeding. In haar rol als docent coacht en onderwijst ze bachelor studenten onder andere op het gebied van voedingsmiddelen kwaliteit, voedingsrecht, voeding & gezondheid, producttechnologie en onderzoeksmethodieken.

 

Toetsing

Deze module wordt afgesloten met een examen en assessment.

Belangrijkste literatuur

Brinkman, J.H.M. (2020, 6e  herz. druk) Proeven van Succes: sensorisch onderzoek: technieken, procedures en toepassingen, Amsterdam ,
CLOU Kilcast, D. (2010) Sensory Analysis for Food and Beverage Quality Control A Practical Guide, Woodhead Publishing
Diverse artikelen (bij de prijs inbegrepen)

Samenwerkingsverband

Inholland Academy en MOA (Profgroep Sensorisch Onderzoek) zijn een samenwerking aangegaan met als doel om het kennisniveau op gebied van sensorisch onderzoek bij medewerkers in voedingsmiddelenbedrijven te verhogen. In gezamenlijkheid is een doorlopende leerlijn ontwikkeld bestaande uit onderstaande modules:

Sensorisch Onderzoeker A
Sensorisch Onderzoeker B
Sensorisch Onderzoek: Kwaliteitscontrole
Sensorisch Onderzoek: Productontwikkeling



Bel of mail opleidingscoördinator Rowena Smit voor algemene vragen over bijvoorbeeld het rooster:

Vraag het Rowena
T: 06 3100 6732
E: mgt.academy@inholland.nl

Persoonlijk opleidingsadvies nodig of maatwerkvragen? Plan een online adviesgesprek met opleidingsadviseur Paola Kerkhofs:

Vraag het Paola
T: 06 2969 1976
E: paola.kerkhofs@inholland.nl

Plan je online adviesgesprek