De opleiding Middenmanagement zorg en welzijn op hbo-niveau van Inholland Academy bestaat uit 5 modules. In een periode van ca. 10 maanden ga je in 30 wekelijkse bijeenkomsten praktisch aan de slag met de volgende onderwerpen:
Tijdens de opleiding krijg je de benodigde theorie en inspiratie aangereikt, waarmee je eenvoudig de koppeling naar je eigen organisatie en case maakt. Samen met je mededeelnemers en docenten ga je aan de slag met actuele thema’s. En elke module sluit je af met een relevante praktijkopdracht.
De opleiding Middenmanagement zorg en welzijn leent zich ook uitstekend als basis voor een incompany- en/of maatwerktraject. Opleidingsadviseur Saskia Dekker adviseert je graag via T: 06 2111 5434 of E: saskia.dekker@inholland.nl
De manager geeft richting aan een organisatie, richt de organisatie in en stuurt activiteiten aan. Daarbij worden aan managers verschillende en soms tegenstrijdige eisen gesteld. In deze module krijg je inzicht in de verschillende rollen van de manager. Je onderzoekt jouw persoonlijke managementcompetenties en gaat dit toepassen binnen eigen casuïstiek. Ook krijg je met behulp van een strategisch analysemodel inzicht in hoe jouw organisatie inspeelt op ontwikkelingen en onzekerheden.
Je gaat aan de slag met onderwerpen als:
De module Organiseren en management kent 6 bijeenkomsten en wordt afgesloten met de uitwerking van een Management Ontwikkel Plan (MOP).
Het realiseren van afdelingsprestaties is mensenwerk, zeker in de sectoren zorg en welzijn. Welke instrumenten en interventies kun jij inzetten als manager? Na afloop van deze module kun jij personeelsproblemen analyseren en oplossen, personeelsbeleid maken en HRM-gesprekken voeren met medewerkers.
Je gaat aan de slag met onderwerpen als:
De module Human Resource Management kent 5 bijeenkomsten en wordt afgesloten met de uitwerking van een actueel personeelsprobleem.
Ieder team en iedere medewerker moeten op een eigen manier worden aangestuurd. In deze module leer je de belangrijkste basisvaardigheden om teams of medewerkers aan te sturen op het eigen ontwikkelingsniveau. Hierbij draait het om situationeel en resultaatgericht leidinggeven. Deze vormen de performance cyclus: het op een efficiënte, effectieve en prettige manier leveren van een prestatie.
Je gaat aan de slag met onderwerpen als:
De module Organisatiepsychologie en leidinggeven kent 5 bijeenkomsten met instructie, visieontwikkeling, kennisoverdracht en oefeningen. De module wordt afgesloten met een individuele eindopdracht gerelateerd aan de eigen beroepspraktijk.
Als manager heb je managementinformatie nodig om de juiste beslissingen te nemen. In deze module leer je welke stuurinformatie je nodig hebt om als manager verantwoordelijkheid te kunnen dragen. Ook leer je resultaten inzichtelijk te maken, zowel op kwantitatief als kwalitatief gebied. Je kunt na afloop van de module verantwoording afleggen en financiële cijfers verzamelen, interpreteren en presenteren.
Je gaat aan de slag met onderwerpen als:
De module Financieel management kent 6 bijeenkomsten. De module wordt afgesloten met een onderzoek naar een financieel vraagstuk in de beroepspraktijk.
Hoe nodig je medewerkers uit mee te denken over creatieve oplossingen en nieuwe werkwijzen? In deze module leer je hoe je leiding geeft aan creatieve besluitvormingsprocessen. Dit is immers van groot belang, zeker voor organisaties in een dynamische en onzekere omgeving. Communicatief handelen in besluitvormingsprocessen is bovendien een belangrijke voorwaarde om als middenmanager invloed uit te kunnen oefenen op en invulling te geven aan beleid. Door middel van een samenwerkingsproject krijg je inzicht in besluitvormingsprocessen met een creatief karakter en ontwikkel je vaardigheden om aan een dergelijk proces vorm te geven.
Je gaat aan de slag met onderwerpen als:
De module Creatieve besluitvorming kent 4 bijeenkomsten, waarvan 2 begeleid en 2 onbegeleid. Naast de geplande lesavonden dient er rekening te worden gehouden met extra studietijd voor het werken in subgroepen. De module wordt afgesloten met een simulatie voor een creatieve besluitvormingssessie en bijbehorend draaiboek om alles in goede banen te leiden.
Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.
Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.
Download brochure
Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!