Excellerende wijkverpleegkundige opleiding

Programma post-hbo Excellerende wijkverpleegkundige

De post-hbo opleiding Excellerende wijkverpleegkundige bestaat uit vier modules, verdeeld over dertien lesdagen:

  • Module 1: Persoonlijk leiderschap
  • Module 2: Vakinhoudelijke expertise - indiceren en klinisch redeneren
  • Module 3: Samenwerken en netwerken - verbinden in de wijk
  • Module 4: Gezondheidsbevordering en preventie - impact maken in de wijk

De module Persoonlijk leiderschap vormt zowel de start van de opleiding, als de rode draad. Elke module wordt afgesloten met een moduleopdracht. Modules zijn ook los te volgen, waarbij de module Persoonlijk leiderschap een verplicht onderdeel is.

Eigen casuïstiek

De opleiding Excellerende wijkverpleegkundige is praktijkgericht zodat je hetgeen je vandaag leert, morgen al kunt toepassen in je werk! Dit doen we o.a. door te werken met veel inbreng van eigen casuïstiek en door bijvoorbeeld het gebruik van onze immersive room. 

Opbouw van de opleiding Excellerende wijkverpleegkundige

Module 1: Persoonlijk leiderschap

Module 1: Persoonlijk leiderschap

In deze module start je met een diepgaand inzicht in jezelf als zorgprofessional. Door eerst naar binnen te kijken, ontdek je jouw kernwaarden en sterke eigenschappen en leer je deze bewust en doelgericht in te zetten binnen de CanMEDS-rollen. Dit zelfbewustzijn vormt de basis voor effectieve communicatie, assertiviteit en samenwerking. Zo ontwikkel je de veerkracht en stevigheid om ook in complexe situaties en conflicten krachtig en met vertrouwen te handelen, altijd in verbinding met je vakgebied.

Module 2: Vakinhoudelijke expertise - indiceren en klinisch redeneren

Module 2: Vakinhoudelijke expertise - indiceren en klinisch redeneren

Deze module richt zich op het versterken van je vaardigheden in het indiceren en klinisch redeneren, essentiële onderdelen voor het leveren van kwalitatieve zorg. Je leert complexe zorgsituaties te beoordelen en passende zorgplannen op te stellen, waarbij je steeds rekening houdt met de meest actuele normen en kaders van o.a. V&V. Ook komt zorgtechnologie aan bod in deze module. 

Module 3: Samenwerken en netwerken - verbinden in de wijk

Module 3: Samenwerken en netwerken - verbinden in de wijk

In deze module leer je hoe je een wijkanalyse uitvoert en een sterk netwerk opbouwt met formele en informele zorgverleners. Je ontwikkelt vaardigheden om samenwerking te bevorderen, effectief hulp te vragen en beschikbare middelen en partners optimaal te benutten. Daarnaast werk je aan een proactieve houding binnen samenwerkingsverbanden, zodat je verbindingen legt tussen disciplines, draagvlak creëert en gezamenlijke doelen nastreeft. Na afronding van deze module kun je als verbinder en samenwerkingspartner bijdragen aan sterke, integrale zorg in de wijk.

Module 4: Gezondheidsbevordering en preventie - impact maken in de wijk

Module 4: Gezondheidsbevordering en preventie - impact maken in de wijk

Deze module richt zich op het opstellen en implementeren van gezondheids- en preventieplannen die niet alleen risico’s verminderen en gezond gedrag bevorderen, maar ook nadrukkelijk passende zorg bieden, afgestemd op de individuele behoeften van wijkbewoners. Je leert de nieuwste strategieën voor passende zorg en hoe deze te integreren in jouw preventieve aanpak. 

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven