De keuze van Inholland om studenten zoveel mogelijk in de praktijk onder te dompelen, past helemaal bij SAIL Amsterdam 2025, vindt directeur Mitra van Raalten. Tel daarbij op de grote diversiteit aan studenten van uiteenlopende opleidingen en je hebt een perfecte match.
"Iedere student brengt een ander talent, competentie en kennisgebied mee om onze organisatie te versterken en een bredere en vooral jongere doelgroep te bereiken. Dat doen we met onze SAIL Academy, een plek waar studenten hun talenten kunnen ontdekken, ontwikkelen en toepassen bij de organisatie van een van de grootste evenementen van Nederland."
Meer dan driehonderd schepen en twee miljoen bezoekers in vijf dagen. Dat zijn de getallen waar de organisatie van SAIL 2025 mee rekent. Mitra noemt SAIL dan ook een groots pop-up feest in de binnenstad van Amsterdam. “Je kunt je voorstellen dat dit een enorme organisatie met zich meebrengt waar voor iedereen wat te halen valt. Zeker, je kunt je nog steeds vergapen aan de klassieke tall ships, maar er is ook aandacht voor cultuur en duurzame innovaties. Dit keer is het thema ‘United by Waves’. Vanuit de hele wereld komen schepen, bemanningen en bezoekers samen voor allerlei activiteiten. Dat zorgt voor verbroedering op water en kade.”
Lilian Slabbers, vierdejaars student Leisure & Eventmanagement: "Ik meldde me aan bij SAIL omdat hun wens om impact te maken me aansprak. Nu ben ik betrokken bij het randprogramma voor de internationale crew van de tall ships en een energieproject. In 2025 maken we SAIL zo energiezuinig en duurzaam mogelijk door het gebruik van zon- en windenergie en walstroom voor de deelnemende schepen. Om dat te regelen heb ik regelmatig contact met grote bedrijven. Dat ik het vertrouwen krijg om serieus mee te draaien is fantastisch." Mitra voegt lachen toe: "En goed voor je netwerk!”
'Er is hier echt een nieuwe wereld voor me opengegaan.'
Abdul Abdulrachman, student Tourism Management, onderzoekt voor SAIL de motivatie van studenten om mee te doen aan de SAIL-hackathons, competities waarin teams in beperkte tijd uitdagende vraagstukken proberen op te lossen. Eerder in zijn studie liep Abdul stage bij een reisorganisatie. "Een praatje met de directeur zat er niet in. Dat is nu wel anders; hier ben ik naast afstudeerder ook collega en zijn we met elkaar een groot team, waar ik bij hoor. Ik durf veel meer mijn mond open te doen. Er is hier echt een nieuwe wereld voor me opengegaan."
SAIL Academy zet studenten in hun kracht door zichzelf te laten zijn, want dan komt talent het meest tot zijn recht. Mitra: "De creativiteit en visie van studenten verbaast me nog steeds. Net die ene twist of invalshoek waar ik zelf nooit opgekomen was. SAIL is dan ook een platte organisatie waar we goed luisteren naar de stem van jongeren. Ook omdat we leven op een planeet waar zij nog een tijd mee vooruit moeten. Als je gedragen wordt door elkaar, kom je verder. Ik ben blij om te horen dat Lilian en Abdul dat ook zo ervaren."
Lilian en Abdul hopen na hun afstuderen nog een tijdje bij SAIL te blijven. Zeker tot dat het feest volgend jaar losbarst. Mitra: "Dat zou heel mooi zijn, want de komende tijd wordt het alsmaar drukker en hun deelname is, net als die van een heleboel ander studenten, van onschatbare waarde. Maar als ze hun verworven kennis ergens anders in willen zetten, is dat ook helemaal prima. Het gaat erom dat we talenten helpen hun dromen waar te maken."
Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt, we willen je graag leren kennen. Wat zijn jouw unieke eigenschappen? Daar zijn we nieuwsgierig naar, want daarin zit jouw unieke kracht. Het verschil zit in jou. En dus beginnen we bij jou, en wie jij bent als persoon.
Tegelijkertijd denken en werken we altijd in de wij-vorm. Want als individu ben jij krachtig, maar samen zijn we onoverwinnelijk.