Gebouw en faciliteiten

laden

Studeren bij Inholland Alkmaar betekent opgeleid worden op een veelzijdige en gezellige locatie. De collegezalen, theorieruimtes, praktijklokalen, technische labs en projectruimtes zijn ingericht voor modern onderwijs. Met een eigen Inholland-e-mailadres en internetaccount heb je toegang tot ons ICT-netwerk, zodat je overal je opdrachten kunt uitvoeren. Ook zijn er diverse studentwerkplekken aanwezig, waar je je even terug kunt trekken om zelfstandig te werken.

De hogeschool wordt momenteel grondig gerenoveerd. Wil je meer hierover weten? Ga dan naar  www.inholland.nl/renovatie.

De studentensoos en de binnentuin (patio) geven je ook de ruimte om je even terug te trekken, alleen of met studiegenoten. Uiteraard is er in het gebouw een goed restaurant.

Het gebouw van Inholland Alkmaar ligt op 15 minuten lopen van het centraal station van Alkmaar. Het is ook goed te bereiken met bus, fiets of auto. Er is gelegenheid tot parkeren bij het gebouw.

Studentwerkplekken op een rij:

L-gebouw

In de L-lounge staan twee pc’s op een barmeubel voor je klaar. In het restaurant (L0-25) zijn enkele tafels voorzien van stroompunten, hier kun je je device aansluiten.

B-gebouw

In de B-lounge staan vier pc’s op een barmeubel voor je klaar. In projectgroepruimte/stiltewerkplek (B0-24) staan vier grote tafels met stroompunten en twee pc’s. Hier kun je in groepjes of individueel werken.

C-gebouw

In de C-lounge staan twintig pc’s en in ruimte C0-42a staan tweeendertig pc’s om aan te werken. Daarnaast is een aantal tafels voorzien van stroompunten (tafels aan de linkerkant, richting D-gebouw).

Verder zijn er pc-lokalen, in het B- en C-gebouw, waar gestudeerd kan worden buiten de lessen om. Het weekrooster hangt naast de deur.

De volgende pc-lokalen zijn er:

C0-42a 30 pc-lokaal

B2-22 16 pc-projectruimte
B3-02 16 pc-lokaal dualboot
B3-03 16 pc-lokaal dualboot
B3-06 30 pc-lokaal dualboot
B3-20 16 pc-lokaal
B3-21 10 pc-projectruimte
B3-22 10 pc-projectruimte
B3-23 4 pc-projectruimte
B3-24 25 pc-lokaal Autocad

Duurzaamheid

Hogeschool Inholland Alkmaar heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Naast dat dit tot uiting komt in de lespakketten, betekent dit dat Inholland ook zelf allerlei duurzame maatregelen toepast. Zo maken wij onder ander gebruik van FSC papier en hebben wij extra zuinige computers. Voor de verlichting hangen waar mogelijk spaarlampen en bewegings- en lichtafhankelijke sensoren. Naast deze toegepaste maatregelen houdt Inholland ook goed de nieuwste ontwikkelingen in de gaten op het gebied van  energiebesparing en duurzaamheid.  Inholland kan deze toepassen zodra deze maatregelen technisch mogelijk en economisch rendabel zijn. Met deze maatregelen neemt Inholland Alkmaar haar verantwoordelijkheid om het milieu zo min mogelijk te belasten en de klimaatverandering zo veel mogelijk tegen te gaan.