Leer onze campus kennen

laden

Algemene studiefaciliteiten

Op onze kleinschalige campus zorgen we ervoor dat je zo prettig en efficiënt mogelijk kunt studeren. Door het hele gebouw zijn werkplekken en zitjes te vinden, met stopcontact, om alleen of in een groepje (digitaal) te werken. Onze bibliotheek is geheel gedigitaliseerd en te raadplegen via het Inholland-portal. Zoek je even rust, ga dan naar de stille studieruimte, of de stilteruimte.
SUCHMeer over onze studiefaciliteiten

Start Up Campus Haarlem

Bij de Start Up Campus Haarlem (SUCH) leren studenten ondernemen in samenwerking met regionale bedrijven, overheden en docenten van Inholland. Je kunt er je businessidee voor een eigen bedrijf uitwerken, of begeleiding krijgen als je al een eigen onderneming runt. Inspirerende ondernemers komen er regelmatig coachen en masterclasses geven. Ook voor workshops kun je er terecht. SUCH is een nieuwsgierige en creatieve familie van eigenwijze ondernemers!
Meer over SUCH

Duurzaamheid

Dit is een belangrijk onderwerp voor Inholland Haarlem. Niet alleen in onze bedrijfsvoering, maar ook in het onderwijs en in ons restaurant proberen we altijd voor de duurzame en maatschappelijk verantwoorde weg te kiezen.
Meer over duurzaamheid bij Inholland Haarlem

Meer over algemene studiefaciliteiten

Samenwerken vinden we bij Inholland Haarlem belangrijk. Daarom zorgen we ervoor dat er genoeg werkplekken en zitjes in het gebouw zijn waar je met je medestudenten en een paar laptops aan je project kunt werken. Heen en weer lopen naar de bibliotheek hoeft gelukkig niet meer, want al onze naslagwerken zijn gedigitaliseerd. Van boeken tot vaktijdschriften en van kranten tot wetenschappelijke artikelen: je raadpleegt alles vanaf je toetsenbord. Check de video voor meer uitleg:

Als je behoefte hebt aan rust, om je goed te concentreren op de leerstof of om even tot jezelf te komen, dan kun je terecht in onze stille studieruimte en stilteruimte. Op beide plekken storen studenten en medewerkers elkaar niet met groepsoverleg.

ga naar boven

Meer over Start Up Campus Haarlem

De Start Up Campus Haarlem is de ondernemers-hub van Inholland Haarlem. Het is een werkplek voor studentondernemers, en een plek waar jij je ondernemerschapskwaliteiten kunt ontwikkelen als je wilt kennismaken met ondernemen. SUCH levert een belangrijke aanvulling op je studie, want de werknemers van nu en van de toekomst werken steeds vaker als zelfstandig ondernemer, of in andere vormen van flexibele dienstverbanden. Handen uit de mouwen, experimenteren, cross-overs, co-design, inventiviteit en integer ondernemen: daar staat SUCH voor. Check SUCH op Facebook voor de events en programmering.

SUCH 2

naar boven

Meer over duurzaamheid

Op drie gebieden streeft Inholland Haarlem ernaar zo duurzaam en maatschappelijk verantwoord mogelijk te handelen:

  • Gebouw en bedrijfsvoering
    De campus is een duurzaam ontwerp. Bij de bouw ervan zijn recyclebare materialen gebruikt zoals isolerend glas en staal. Bovendien wordt het gebouw gedeeltelijk verwarmd en gekoeld via een bron in de bodem (warmte-koudeopslag). In de zomer slaan we hier warm water op, om in de winter het gebouw te verwarmen. In de winter wordt er juist koud water in de bron gepompt, zodat we dat in de zomer kunnen gebruiken voor de koeling. Binnen hangen spaarlampen, bewegings- en lichtafhankelijke sensoren en op de grond ligt zogenoemde cradle-to-cradle vloerbedekking: deze is voor 100% te recyclen. Meubilair dat uit de roulatie gaat, wordt aangeboden bij recyclebedrijven, doorverkocht aan andere scholen of ter beschikking gesteld aan hulpbehoevende scholen in o.a. Roemenië en Bulgarije.
  • Onderwijs
    Papier nodig? Wij gebruiken alleen FSC-papier. Dat betekent dat de grondstof van dit papier uit verantwoord beheerde bossen komt. De computers in het gebouw zijn extra zuinig, en draaien op energiebesparende instellingen. Worden ze een uur niet gebruikt, dan schakelen ze over op de slaapstand, en ze gaan automatisch uit aan het einde van de dag. Voor printen, kopiëren en scannen gebruiken we multifunctionele apparatuur in plaats van losse machines.
  • Restaurant en catering
    Bij de verzorging van de inwendige mens willen ook de planeet zo goed mogelijk verzorgen. We kopen in bij duurzame leveranciers uit de regio. Het aanbod in ons restaurant La Famiglia is biologisch, fair trade en gezond.

Duurzaamheid