Inholland Haarlem uitgelicht

laden

Hightech studio’s en geluidsapparatuur

Kom je bij ons aan het Conservatorium studeren, of begin je aan Media & Entertainment Management of International Music Management, dan heb je professionele opnameapparatuur, montageruimten en tv- en radiostudio’s tot je beschikking. Van mengpanelen tot een Mac-collegeruimte en van een podiumzaal tot geluiddichte repetitielokalen: jij kunt je creatieve talent ten volle benutten.
Meer over de muziek- en mediafaciliteiten

muziek

Het lichaam in beeld: geavanceerde medische apparatuur

Als aanstaand radioloog, echoscopist of bestralingsdeskundige gebruik je specialistische medische apparatuur om je patiënt te onderzoeken en te genezen. Stagelopen alleen is niet genoeg om met deze apparaten te leren omgaan, en daarom heb je ze bij onze opleiding Medische Beeldvorming en Radiotherapeutische Technieken allemaal tot je beschikking.
 Meer over de medische apparatuur van MBRT

Sporten in de Rengelinkhal

Voor de studenten Sportkunde en Pabo hebben we een goed uitgeruste sporthal tot onze beschikking: de Rengelinkhal. Daar geven ze gymlessen aan elkaar en leren ze bewegingslessen ontwikkelen voor verschillende doelgroepen. Met na afloop een welverdiende kop koffie of thee in café Brandstof.
Meer over de Rengelinkhal

Inspirerende stages en leer-werkplekken

De tijd dat je als stagestudent alleen maar koffie moest halen en de lunch klaarzetten is gelukkig allang voorbij. Iedere student bij Inholland Haarlem gaat op een zeker moment praktijkervaring opdoen, en dat kan op verschillende manieren: je draait een project bij een bedrijf of organisatie, of je gaat zelfstandig aan de slag in een van de leerwerkbedrijven op de campus. In je zoektocht naar de ideale stage kun je gebruikmaken van ons grote bedrijvennetwerk. Zo komen onze studenten op bijzondere plekken terecht, zoals het Amsterdam Dance Event.
Meer over stageprojecten

ade

Meer over hightech studio’s en geluidsapparatuur

Check de onderstaande video’s voor een kijkje achter de schermen bij onze muziek- en mediaopleidingen.

Conservatorium
Op de Open Dag van het Conservatorium mag je alle apparatuur zelf uitproberen.

Media & Entertainment Management en International Music Management
(Nieuwe) mediaproducties maken en evenementen organiseren bij leerwerkbedrijf Rookie Entertainment.

naar boven

Meer over het lichaam in beeld: geavanceerde medische apparatuur

Bij de opleiding Medische Beeldvorming en Radiotherapeutische technieken gaat het er net zo aan toe als in de medische praktijk:

Buckyruimte
Met de bucky maak je röntgenfoto’s, en het is het meest gebruikte apparaat in ziekenhuizen.

Echoapparaat
Met een echo kun je zachte (spier)weefsels en organen in beeld brengen met behulp van geluidsgolven.

CT-scanner
De CT-scanner maakt röntgenbeelden van het lichaam, maar dan in dwarsdoorsnede.

Gammacamera
Deze camera is onderdeel van het vakgebied nucleaire geneeskunde: de patiënt krijgt een radioactieve stof ingespoten, waarna de MMB'er (Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige) via de gammacamera bekijkt hoe deze stof zich gedraagt in het lichaam, bijvoorbeeld in de botten.

Virtual Environment Radiotherapy Training (VERT)
Dankzij de moderne technologie kun je apparatuur bij ons ook virtueel leren bedienen. De VERT is een virtueel bestralingstoestel voor radiotherapie.

v.l.n.r.: de bucky, de ct-scanner en VERT

mbrt

naar boven 

Meer over sporten in de Rengelinkhal

Check onderstaande video voor een indruk van de praktijklessen in de Rengelinkhal:

naar boven

Meer over inspirerende stages en leer-werkplekken

Inholland Haarlem biedt unieke kansen om praktijkervaring op te doen. We lichten er twee bijzondere uit:

Amsterdam Dance Event
Een week meedraaien op Amsterdam Dance Event: wie wil dat nu niet? Een selecte groep studenten van de opleiding International Music Management krijgt de kans om tijdens dit internationale dance-evenement workshops te volgen, rondleidingen te krijgen en te speeddaten met de grote managers en platenbonzen. Daarnaast begeleiden ze artiesten die in Amsterdam optreden. Als dank geeft ADE twee studenten de mogelijkheid een exotische stage te lopen in bijvoorbeeld Mumbai, New York of Brazilië!

Bevrijdingspop
Het oudste Bevrijdingsfestival van Nederland, waar zo’n 150.000 bezoekers op af komen, biedt jaarlijks aan ca. 60 studenten van Inholland Haarlem plek om een project uit te voeren. Dat kan via Rookie Entertainment, of als invulling van hun vrije studieruimte. Check de video om een indruk te krijgen hoe dat eraan toegaat:

ga naar boven