Gebouw en faciliteiten

laden

Hogeschool Inholland Rotterdam is gevestigd op de Kop van Zuid, vlakbij de Erasmusbrug en aan de Rijnhaven. De hogeschool ligt niet ver van het levendige centrum van Rotterdam en is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. De metro stopt voor de deur en de tramhalte ligt vlak achter het gebouw.

Als student maak je gebruik van de vele faciliteiten die de locatie biedt, zoals een restaurant, een (digitale) bibliotheek, diverse studielandschappen en binnentuinen. Er is ook een uitzendbureau voor studenten, een decanaat en er zijn speciale voorzieningen om het gebouw toegankelijker te maken voor mensen met een functiebeperking.

Inholland maakt gebruik van het draadloos netwerk Eduroam. Dit is een voorziening die beveiligd draadloos toegang biedt tot het Inholland netwerk. Kortom; zonder dat je een laptop met een kabel hoeft aan te sluiten op een netwerk, kun je gebruik maken van de standaard applicaties en de verschillende directories.

Uitbreiding

De door Erick van Egeraat ontworpen nieuwbouw is in 2009 geopend. Met de extra vleugel is Hogeschool Inholland Rotterdam sindsdien 15.000 vierkante meter rijker.