Haarlem,
18
september
2018
|
12:35
Europe/Amsterdam

Assessorentraining: verdiep je in de kwaliteit van toetsen!

Wil je je toetsbekwaamheid vergroten op het gebied van het afnemen van gedrag- en portfolio-assessments? Dan is de assessorentraining misschien iets voor jou. De training is gericht op het oefenen van vaardigheden die je nodig hebt bij het afnemen van assessments waarbij ook relevante toetstheorie wordt behandeld.

Behoort het afnemen van portfolio-assessments tot je taken als examinator? Dan heb je vast ervaren dat het lastig is om objectief te beoordelen of een student in kenmerkende en kritische beroepscontexten professioneel handelt volgens het vereiste gedrag en gewenste niveau. Tijdens de assessorentraining leer je onder andere hoe je de goede vragen stelt in een assessmentgesprek, hoe je komt tot een onderbouwd oordeel en je effectieve feedback geeft. Ook leer je hoe je de kwaliteit van het bewijsmateriaal moet beoordelen dat de student aandraagt.

Het is belangrijk dat je in de gelegenheid bent om gedurende het traject (proef)assessments af te nemen in je eigen opleidingscontext. Ook is het wenselijk dat je in het bezit bent van een basiskwalificatie examinering (BKE). Je kunt dan beter de basisprincipes van toetsing (validiteit, betrouwbaarheid, transparantie) herkennen en toepassen in het assessment.

Ben je geïnteresseerd? Half november start de training.Meld je aan via het leerportaal van professionaliseren@Inholland. In de catalogus vind je meer informatie over de training bij docentprofessionalisering.