Haarlem,
23
januari
2018
|
12:07
Europe/Amsterdam

Basistraining eHealth voor docenten

E-Health illustratie

Apps, internettoepassingen, informatiesystemen. Je ontkomt er niet aan om nieuwe studenten op te leiden zodat ze kunnen werken met e-health, digitale toepassingen in de zorg. Maar hoe pak je dat als docent aan terwijl je zelf nog niet zo goed op de hoogte bent van eHealth?

Vijftien docenten en onderwijsontwikkelaars van Inholland én vijf docenten van het Nova College hebben in 2017 deelgenomen aan de pilot basistraining 'eHealth voor docenten'. Rob Doms, opleidingscoördinator en kerndocent van de master Advanced Health Informatics Practice (AHIP) bij Inholland Amsterdam: “Er zijn genoeg trainingen die ingaan op wat e-health is maar wij wilden een stap verder gaan. Daarom hebben we een training samengesteld waarin we, naast de nodige theorie, op zoek gaan naar mogelijkheden om e-health ook daadwerkelijk toe te passen in je eigen lessen. Dat was een schot in de roos. De pilot is geslaagd en de training wordt via Inholland Academy aangeboden aan alle docenten van (gezondheids)zorg en welzijnsopleidingen van ROC’s en hogescholen.”

De deelnemers kregen bij deze interactieve trainingen naast theoretische kennis ook één tot twee casussen voorgelegd waar ze in groepen aan werkten. Daarnaast was er ruimte voor het stellen van vragen en het inbrengen van eigen lessituaties en vraagstukken. “Ze stellen kritische vragen, vullen elkaar aan en krijgen inspiratie van elkaars ideeën. Daar leren ze misschien nog wel het meeste van”, vertelt Laurence Alpay, AHIP-kerndocent en associate lector eHealth (Medische Technologie) bij Inholland Haarlem.

Voor deelnemer Jesse van der Beele van het opleidingscluster Social Work van Inholland Haarlem kwam de basistraining precies op tijd. “Bij Social Work zijn we bezig met het vernieuwen van ons curriculum, er is dus ruimte voor e-health. Tijdens de drie trainingsochtenden heb ik veel opgestoken en inspiratie opgedaan hoe we e-health in ons curriculum kunnen verwerken. In de experttraining waar ik hierna aan ga deelnemen, ga ik de plannen verder uitwerken. Het leuke is dat ik alles ook gelijk mag toepassen. Ja, voor mij heeft deze training echt iets bijgedragen.”

Wil je meer informatie over de basistraining eHealth voor docenten? Neem contact op met Rob Doms (rob.doms@inholland.nl).

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.