Delft,
06
maart
2017
|
08:37
Europe/Amsterdam

In gesprek met Jet Bussemaker

Tijdens de Internationale Vrouwendag op 8 maart gaat minister Bussemaker bij Inholland Delft in gesprek met studenten over het belang van onderwijs voor die ene droombaan. Inholland-collegevoorzitter Jet de Ranitz leidt het gesprek.

Studenten kunnen in gesprek met de minister over de rol en het belang van onderwijs voor emancipatie en de economische zelfstandigheid van vrouwen. Waarom doen vrouwen het al jaren beter in het onderwijs dan mannen? En waarom wordt deze voorsprong niet verzilverd op de arbeidsmarkt? Maar ook de nieuwe ov-kaart voor studenten is bespreekbaar en de vraag ‘hoe word ik minister van Onderwijs?’ Tijdens het gesprek kunnen studenten aangeven hoe zij hun toekomst zien en wat daarvoor nodig is.

De Internationale Vrouwendag is de aanleiding om dit gesprek aan te gaan. Het is een dag om stil te staan bij (de strijd om) de rechten van vrouwen. De emancipatiedoelen in Nederland richten zich op de economische zelfstandigheid van vrouwen.

Onderwijs is op meerdere fronten een belangrijk middel voor emancipatie: het biedt betere kansen op werk en het helpt ook in het persoonlijk en cultureel ontwikkelen. De keuze van de opleiding is daarbij ook belangrijk. Bij Inholland Delft leveren de technische, agrarische en foodopleidingen een bijdrage aan deze ontwikkelingen.

Programma

  • 15.30 uur – Inloop – begane grond.
  • 16.00 uur – In gesprek met Jet Bussemaker in het auditorium.
  • 17.00 uur – Netwerken en napraten – begane grond.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via inholland.nl/gesprekmetbussemaker. Let op: vol is vol. Indien het auditorium vol is, is de bijeenkomst te volgen via een livestream op de begane grond.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.