Amsterdam/Alkmaar,
23
januari
2018
|
13:24
Europe/Amsterdam

Inholland-opleiding Verpleegkunde (hbo-v) verlengt aanmeldperiode

Verpleegkunde

Wil jij graag Verpleegkunde studeren en heb je je definitieve keuze nog niet gemaakt? Dan hebben we goed nieuws voor je.​ Geïnteresseerden voor de opleiding Verpleegkunde (hbo-v) bij Inholland Alkmaar of Amsterdam kunnen zich nog tót 1 mei 2018 aanmelden. De aanmeldperiode is verlengd omdat er nog plaatsen beschikbaar zijn binnen de afgesproken fixusnorm.

Geïnteresseerden die zich uiterlijk 15 januari 2018 hebben aangemeld zijn zonder meer geplaatst. Voor nieuwe aanmelders na 16 januari is er een goede kans op plaatsing. Deze horen op 1 mei of er sprake zal zijn van een selectieprocedure of Studiekeuzecheck. Het onderwijsprogramma van Verpleegkunde wordt zowel in Alkmaar en Amsterdam aangeboden. Daarnaast biedt Amsterdam het honoursprogramma Technische Verpleegkunde aan. Dit extra programma bereidt studenten Verpleegkunde voor op intensive zorgsituaties, waarin elke minuut telt.

Kwaliteitsafspraken
De numerus fixus is tot stand gekomen in samenspraak met vijf andere hogescholen in de Randstad in overleg met werkgevers in zorg en welzijn. Inholland heeft de fixusnorm ruim genomen om tegemoet te komen aan de wens van het werkveld om zoveel als mogelijk nieuwe professionals op te leiden, binnen de mogelijkheden van beschikbare kwalitatieve opleidingsplaatsen. Voor volgend schooljaar wordt de situatie opnieuw bekeken en vastgesteld of er een fixus nodig is.  De afspraken zijn bedoeld om voor zoveel mogelijk kwalitatieve opleidingsplaatsen te zorgen voor verpleegkundigen in de Randstad.

Inholland-docent en teamleider Verpleegkunde Katinka Rademaker: “Met deze ruime numerus fixus geven we het signaal dat we in gezamenlijkheid zoveel mogelijk studenten gaan opleiden, maar wel gecontroleerd met behoud van kwaliteit van het onderwijs en voldoende stageplaatsen. Wij streven naar een uitbreiding van 75 opleidingsplaatsen meer ten opzichte van vorig jaar."

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.