Haarlem,
18
juli
2018
|
12:12
Europe/Amsterdam

Kort nieuws 18 juli 2018

Een zilveren plak voor communicatiestudent Owen Westerhout, een toeristische presentatie bij TUI in Rijswijk, diploma's voor studenten Business Studies en meer in dit korte nieuwsoverzicht.

Studenten Tourism Management te gast bij TUI
Op het hoofdkantoor van TUI in Rijswijk presenteerden studenten Tourism Management uit Diemen, Haarlem en Rotterdam hun social media promotieplannen, met onder andere een zelfbedachte app voor een verrassingsreis en Match & Fly een aanvulling op een bestaande TUI-app om in contact te komen met mogelijke medereizigers voor een bepaalde bestemming, periode of interesse. Ook gaven de studenten advies over eventuele promotiecampagnes. Op hun beurt kregen de studenten feedback van de reisorganisatie en tot slot nog een rondleiding en informatie over mogelijke stageplekken.

Zilveren plak voor Inholland-atleet
Namens Inholland behaalde Owen Westerhout 14 juli een zilveren medaille op de 400 meter tijdens de Nederlandse Student Kampioenschappen Baanatletiek in Eindhoven. “Ik had er minder bij voorgesteld omdat ik terugkom van een blessure, maar het was een erg mooie wedstrijd”, geeft de Diemense student Communicatie aan. “Ik finishte in 49.98, kort achter de winnaar die 49.39 liep.”

Jonggehandicapten niet langer ‘beboet’ voor studie
Jonggehandicapten worden straks niet meer gekort op hun Wajong-uitkering als ze gaan studeren. Dat moet het aantrekkelijker maken om door te leren, schrijft staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken aan de Tweede Kamer. De maatregel betreft zo’n 245 duizend jonggehandicapten en moet in 2020 van kracht gaan. Sinds 2010 krijgen Wajongers minder geld als ze aan een studie of een opleiding beginnen. Ze hebben dan immers recht op studiefinanciering, was het idee. Maar dat argument verviel toen voor het hoger onderwijs in 2015 de basisbeurs werd afgeschaft. Doorleren is sindsdien minder aantrekkelijk voor Wajongers omdat ze er financieel op achteruit gaan. (Hoger Onderwijs Persbureau)

'Geef geld voor schakelprogramma’s'
Het leidt tot grote problemen dat universiteiten geen financiering krijgen voor schakelprogramma’s tussen bachelor en master, schrijven de Landelijke Studentenvakbond en enkele universiteitsraden in een brief aan de Tweede Kamer. Er zijn te weinig schakelprogramma’s (of: premasters) voor hbo’ers die na afstuderen aan een universitaire master willen beginnen, stellen studenten in een brief die ze na de zomervakantie aan de Tweede Kamer gaan versturen. “In het kader van kansengelijkheid is het essentieel dat studenten, ook in een later stadium van hun studieloopbaan, nog door kunnen stromen naar een universiteit”, schrijven ze aan de Kamerleden. (Hoger Onderwijs Persbureau)

Nieuw onderzoek: geen gelijke kansen bij selectie
Sommige groepen jongeren maken minder kans bij selectie aan de poort in het hoger onderwijs, zonder dat daar een goede verklaring voor is. Dat staat in een nieuw rapport over selectie van studenten. Het woord ‘discriminatie’ wordt nergens genoemd, maar kandidaten met een niet-westerse migratieachtergrond, met lager opgeleide ouders of met een functiebeperking scoren op sommige onderdelen van toelatingstoetsen slechter dan je zou verwachten. Nader onderzoek is nodig, schrijft onderzoeksbureau ResearchNed. (Hoger Onderwijs Persbureau)

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.