Haarlem,
09
juli
2018
|
07:47
Europe/Amsterdam

Matchingtafel

Zoals eerder is gecommuniceerd werken we sinds enkele maanden binnen Inholland met de zogenaamde matchingtafel. Hieronder gaan we in op de bedoeling en hoe het werkt.

Beweeglijkheid en matchingtafel
In het Strategisch personeelsplan 2016-2022 is het strategisch beleid voor Inholland vastgesteld. De centrale optiek hierin is beweeglijkheid. Om de beweeglijkheid binnen de organisatie te activeren en stimuleren wordt onder andere de matchingtafel als middel voor een oplossingsrichting voor dit P&O-vraagstuk ingezet. Huidig beleid en processen worden hierdoor versterkt.

In sommige domeinen en stafdiensten sluit de formatie op dit moment niet of niet volledig aan bij de benodigde expertise. Ook de onderformatie bij het ene domein willen we waar mogelijk oplossen met de overformatie bij het andere domein, via een zogeheten ‘matchingtafel’. Dit is een plek c.q middel waar vraag en aanbod van alle functies binnen Inholland samenkomen, zowel van domeinen als stafafdelingen.

Met de matchingtafel kunnen we naast het oplossen van bovenformatie ook interne talenten en ontwikkelwensen beter benutten. Er kunnen immers medewerkers gematcht worden die bij hun leidinggevende hebben aangegeven te willen bewegen of nog ruimte hebben om uit te breiden binnen hun huidige formatie. Matching vindt plaats op basis van vrijwilligheid. Er wordt gematcht aan de hand van expertise(s) waardoor de anonimiteit gewaarborgd blijft. Als je als medewerker gevraagd wordt of je eventueel interesse hebt voor een bepaalde vacature, kun je dus gewoon nee zeggen. Geen enkel probleem.

Talenten en wensen aankaarten bij je leidinggevende
Wanneer we alle talenten en ontwikkelwensen van medewerkers zo goed mogelijk in kaart brengen kunnen we de gewenste en optimale beweeglijkheid realiseren. Daarom vragen we je om samen met je leidinggevende je talenten en wensen te bespreken. Als je dit doet, kijk dan gerust verder dan je eigen functie, domein, staf of locatie. Heb je bijvoorbeeld expertise die we nu nog extern inhuren, geef het aan.

Vacatures? Eerst intern!
Nieuwe vacatures en inhuur voor projecten worden niet direct extern uitgezet. We houden alle vacatures, mogelijke verlengingen/omzettingen en aanvragen externe inhuur tegen het licht om vraag en aanbod, voor de gehele hogeschool, optimaal in evenwicht te brengen. Natuurlijk staat hierbij voorop dat we de kwaliteit van het onderwijs en dienstverlening handhaven. Een verlenging of omzetting van een D4 contract wordt als een nieuwe vacature gezien en wordt ook eerst intern uitgezet.

Tijdspad:

  • Dag 1 t/m 6 Interne matchingtafels: Domein-matchingtafel, de stafmatchingtafel en de ISO-matchingtafel (deze laatste twee werken samen om zo goed mogelijk de interne matchingmogelijkheden te kunnen benutten.
  • Dag 14 tijdens Directeuren Overleg Centrale IH-matchingtafel
  • Na de Centrale IH-matchingtafel ontvangen de directeuren binnen twee dagen terugkoppeling met betrekking tot mogelijke kandidaten voor de aangeboden vacatures.
  • De vacaturehouder zorgt binnen 5 werkdagen voor een eerste contact met de kandidaat.

Gezamenlijke verantwoordelijkheid
Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om beweeglijkheid te creëren en invulling te geven aan het strategisch personeelsplan. Laten we er samen onze schouders onder zetten. Heb je nog vragen? Mail dan naar operationhumancapital@inholland.nl

In beweging
Ook de matchingtafel zelf blijft in beweging, we proberen processen te verbeteren en optimaliseren. De eerstvolgende stap zal zijn het meer inzichtelijk maken van de vacatures voor alle medewerkers. Houd insite dus in de gaten!

Reacties 1 - 2 (2)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Jurmic Chirill (lid HMR)
10
July
2018
Eindelijk een beetje duidelijkheid. Degenen die al op vakantie zijn zullen, dit bericht waarschijnlijk nooit lezen.

Mocht je SPP niet hebben gelezen zie hieronder de link. Wijs je leidinggevende vooral op wat er staat op pagina 8.

"Om carrière te maken bij Inholland hoeft niemand het management ‘in te vluchten’. Het functiegebouw biedt ook voldoende ruimte voor andere opties"

https://insite.inholland.nl/organisatie/OverINHOLLAND/CollegeBestuur/Vastgestelde%20documenten/Strategisch%20Personeelsplan%20def%2022%20dec%202016.pdf
Melle Has
09
July
2018
Wat een waardevol initiatief! Ik hoor ook dat er al mooie matches zijn gemaakt.
Om met Jacques Brel te spreken: "Je hebt in het leven maar één talent nodig: het talent om je droom te vinden".