Vlaardingen/Delft/Amsterdam,
29
mei
2018
|
10:40
Europe/Amsterdam

Ruim een miljoen toegekend aan Food Innovation Academy

Food-Inspiration-Academie-3

De Food Innovation Academy in Vlaardingen, waar ook Inholland partner in is, heeft 1,4 miljoen euro gekregen uit het Regionaal Investeringsfonds mbo. Het kennis- en innovatiecentrum, een initiatief van Lentiz onderwijsgroep, is opgezet om nu en in de toekomst voldoende goed opgeleide technische en technologische professionals op mbo- en hbo-niveau af te leveren. In de levensmiddelentechnologie is dringend behoefte aan nieuw personeel.

De aangeboden foodopleidingen zijn door onderwijs en aangesloten bedrijven samen ontwikkeld en sluiten daarmee nauw aan bij de praktijksituatie. Vakspecialisten uit foodbedrijven geven les op school en bij bedrijven en studenten doen afstudeeropdrachten en lopen stage in de foodsector. Na de opleiding kunnen studenten direct aan de slag bij aangesloten foodbedrijven zoals Royal Steensma, Verstegen Spices & Sauces, Eurocaps, Farm Frites, Friesland Campina, Meneba of De Koning Vleeswaren. Vanuit Inholland is de opleiding Food Commerce & Technology betrokken.

Met de subsidie wordt onder andere een procestechnologische proefhal gerealiseerd waar onder andere Inholland-studenten van de faciliteiten kunnen profiteren. Verder komt er een ‘try and taste’ ruimte waar productinnovaties en presentaties kunnen worden gehouden, met onder andere ruimte voor kookworkshops. Daarnaast komt er een sensorisch, microbiologisch en chemisch lab.

“Wij gaan voor een goede samenwerking met bedrijven en mbo’s en voor een nog betere invulling van onze procestechnologische lessen. Het voordeel voor studenten is dat zij nog beter de praktijk kunnen ervaren”, legt Inholland-docent Harry Vogel uit. “Verder zijn wij voornemens ons toegepast onderzoek op procestechnologisch vlak uit te breiden door het oprichten van een lectoraat. Dit doen we samen met bedrijven en projectgroepen bestaande uit hbo- en mbo-studenten.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.