Diemen,
17
februari
2017

Seminar ICT in de Zorg '17 op 10 mei

Zorgrobot+Rose

Ben jij actief op of geïnteresseerd in het snijvlak van zorg en ICT? Kom dan woensdag 10 mei 2017 naar het jaarlijkse seminar ICT in de Zorg bij Hogeschool Inholland in Diemen. Het seminar, georganiseerd door de masteropleiding Advanced Health Informatics Practice, is bedoeld voor professionals, geïnteresseerden en alumni.

Het programma is nog niet helemaal rond, maar bekend is wel dat diverse lectoraten van het Kenniscentrum De Gezonde Samenleving een bijdrage leveren. Zo vertelt Berno van Meijel, lector en bijzonder hoogleraar GGZ-verpleegkunde over een app die hij heeft ontwikkeld om de zelfredzaamheid van cliënten te bevorderen. Lector Harmen Bijwaard (Medische Technologie) vertelt over de doorontwikkeling van Dave, de ‘pratende CT-scan’. Joan Dallinga van het lectoraat Kracht van Sport vertelt over apps in de preventieve zorg en de nieuwe lector Robotica Cock Heemskerk verzorgt een centrale presentatie over zijn favoriete onderwerp.

Ook dit jaar leveren alumni van de masteropleiding of de voorlopers hiervan een bijdrage. Ybranda Koster, docent aan de opleiding Verpleegkunde, houdt zich bezig met de implementatie van ICT en e-health binnen het verpleegkunde-onderwijs. Zij verzorgt een break-out sessie. Hulpverlener en zorgmanager Ulco de Boer vertelt hoe hoe het zit met transmurale gegevensuitwisseling, c.q. semantische interoperabiliteit.

Datum: 10 mei 2017
Tijd: van 13.00 uur tot 17.30 uur
Toegang: gratis
Locatie: Hogeschool Inholland, locatie Diemen, Wildenborch 6, 1112 XB.

Aanmelden seminar ICT in de Zorg ‘17

De Gezonde Samenleving

Met het seminar ICT in de Zorg willen we bijdragen aan het realiseren van een gezonde samenleving. Dit is een samenleving die steeds meer vraagt om zelfmanagement en empowerment van mensen. Een samenleving waarin de professional mensen – preventief en bij problemen - activeert en ondersteunt om een zo gezond en sociaal mogelijk leven te leiden en daarbij gebruik maakt van de laatste (technologische) innovaties binnen de zorg.

Contact
photo:Nieuwsredactie Inholland
Nieuwsredactie Inholland
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws