Diemen,
29
maart
2018
|
11:27
Europe/Amsterdam

'We zijn trots op deze kanjers'

Studenten Facility Management behalen eerste prijs in Kufstein

Social Housing studenten

Voor het eerst in zeven jaar hebben studenten van de opleiding Facility Management van Inholland in Diemen de eerste prijs gepakt bij een internationaal evenement in Kufstein, Oostenrijk. Coen Stolp, Desiré de Boer en Romy Dokter waren de beste van de 23 internationale projectteams in het ontwikkelen van ‘social housing.’

Dirk Zonneveld, docent Facility Management: “Ik kan niet uitdrukken hoe trots ik ben. Voor het eerst in zeven jaar lukt het studenten om deze prijs te pakken. Ik ben superblij dat onze studenten dit niveau weten te halen.” Onderdeel van het evenement, in samenwerking met brancheorganisatie EuroFM, was eensocial housing-opdracht om een appartementenblok te ontwikkelen waarbij sociale huisvesting centraal staat. De doelgroep bestaat uit alleenstaande ouders, studenten en vluchtelingen. De studenten deden een organisatieanalyse en maakten eenkosten- en locatieoverzicht en een energiecalculatie met aandacht voor duurzaamheid en aanvullend een visualisatie op een poster.

Voorbeeld voor anderen
Naast Coen, Desiree en Romy was ook vierdejaarsstudent Felicia Koning betrokken bij het evenement. Dirk: “Zij is dit jaar als eerste student ingezet als coach. Dit in combinatie met veertien internationale professionals encoaches, waarbij zij heel veel waardering kreeg over haar optreden, inzet en kennis. Het inspireert dan ook andere studenten, want zij laat al een hoog niveau zien. Daarnaast spreekt ze uitstekend Engels en heeft ze ervaring in dit project.”

Dirk Zonneveld verwacht dat de overwinning voor meer draagvlak gaat zorgen binnen de opleiding.
“We moeten heel trots zijn op dat er zulke kanjers rondlopen binnen onze opleiding. Ze hebben Inholland internationaal weer even goed op de kaart gezet. Ook zegt hij dat deze overwinning een mooie eerste stap is in de carrière van de studenten. “De studenten zijn ambassadeurs van Inholland. Voor het verdere verloop van hun carrière is deze ervaring zeer belangrijk. Het staat goed op je cv.”

Reacties 1 - 2 (2)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Ilona Heemskerk
03
April
2018
Wat een leuk bericht en wat een mooie prestatie! Van harte gefeliciteerd studenten en docenten!
BOB
29
March
2018
Een topprestatie! Met uitdagend onderwijs geef je studenten de ruimte te laten zien waar ze toe in staat zijn.

Gefeliciteerd, FM!