Civiele Techniek voltijd

"Wat is er mooier dan mee te werken aan een van de grote civieltechnische projecten?"

Afgestudeerde Goaitske de Vries

Technische kant is echt niet stoffig
Ik heb gekozen voor de opleiding Civiele Techniek, omdat ik na het bezoeken van een Open Dag erg enthousiast raakte. Voorbeelden van megaprojecten, de kansen om ook in het buitenland aan de slag te kunnen en de techniek zorgde ervoor dat ik me aanmeldde voor de opleiding. Toch was ik een beetje bang voor de technische kant, omdat ik dacht dat het misschien erg 'stoffig' zou zijn. Maar tijdens de studie merkte ik al gauw dat wanneer je onder andere wiskunde en natuurkunde toepast op praktische vraagstukken, het een stuk leuker begint te worden!

Verdiepen
Bovendien heb je in de opleiding Civiele Techniek de kans om je te verdiepen op diverse vlakken. Hier kun je een eigen keuze in maken. Zo heb ik ervoor gekozen me te verdiepen in de richting bodem- en watermanagement. Maar onderwerpen aan de constructieve kant of juist de kant van de infrastructuur behoren ook tot de mogelijkheden.

Goed aansluitend
Op dit moment werk ik bij Deltares, een kennisinstituut op het gebied van de Delta. Ik houd mij vooral bezig met vraagstukken rondom de waterkeringen in Nederland. Dit sluit helemaal aan bij mijn opleiding Civiele Techniek. Tijdens mijn werkzaamheden heb ik te maken met onderwerpen als veiligheid, geotechniek, meettechnieken en nog veel meer. De basis is gelegd tijdens mijn opleiding en nu leer ik nog iedere dag bij tijdens mijn werk.

Projectmatig werken
Het streepje voor dat je hebt in je werk is dat je tijdens de opleiding Civiele Techniek al hebt geleerd om projectmatig te werken in teams. Dit werkt heel goed: je leert om te werken in teams, je leert welke rol het beste bij je past en je leert natuurlijk goed samen te werken. Dit alles komt dagelijks terug in mijn werkzaamheden.

Persoonlijke sfeer
De sfeer is persoonlijk bij de opleiding Civiele Techniek. Dit betekent dat er altijd mogelijkheden zijn om vragen te stellen aan docenten. Je wordt overigens tijdens de hele opleiding begeleid door een docent, ook wel studieloopbaanbegeleiding genoemd. Zelf vond ik de gastcolleges erg interessant. Mensen die vanuit de praktijk een verhaal vertellen en bijvoorbeeld een project uitlichten. Ik heb de indruk dat er nu bij de opleiding nog vaker gastcolleges worden gegeven!

Veelzijdige opleiding
Een opleiding Civiele Techniek is ontzettend leuk en veelzijdig! Je kunt er veel kanten mee op en de opleiding is op het eerste gezicht erg breed. Toch kun je er voor kiezen om je tijdens de opleiding inhoudelijk te verdiepen in bepaalde onderwerpen. Maar niet alleen de technisch-inhoudelijke kant komt aan bod. Zo leer je ook de praktische vaardigheden, onder andere landmeten en het doen van verscheidende proeven. Er worden veel civieltechnische mensen gevraagd op de arbeidsmarkt, er is werk genoeg! En wat is er mooier dan mee te werken aan een van die grote civieltechnische projecten?

Mooie verhalen
Zorg er bij het kiezen van je opleiding voor dat je al een aantal Open Dagen hebt bezocht. Zo hoor je de verhalen van de docenten en studenten. Bovendien krijg je dan mooie voorbeelden van projecten waarbij civiel technici betrokken zijn. Kies de opleiding niet alleen omdat er veel werk op het vakgebied is, maar vooral omdat je het interessant en uitdagend vindt.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228