Leraar Basisonderwijs Digitaal (DigiPabo) deeltijd

| Den Haag | Dordrecht |

Werk thuis aan een carrière voor de klas

Je hebt een nieuwe toekomst voor ogen: lesgeven op de basisschool. Het is geen baan, maar een roeping, merk je. Jonge kinderen nieuwsgierig maken en inspireren met jouw lessen. Maar hoe kom je daar? Waar haal je de tijd vandaan om je om te scholen tot kersverse leerkracht? Kies voor de DigiPabo bij Inholland. Via een regulier of verkort traject kun je je van op afstand waar ook ter wereld omscholen tot leerkracht basisonderwijs.

In vier jaar voor de klas

De DigiPabo duurt drie of vier jaar, afhankelijk van je vooropleiding. Hierna ben je bevoegd om les te geven aan alle groepen in het (speciaal) basisonderwijs of het praktijkonderwijs. Ben je liever buiten de basisschool met de ontwikkeling van kinderen bezig? Dat kan ook. Met de deeltijd Pabo heb je een goede basis als beleidsmedewerker of bij de schoolbegeleidingsdienst.

Opleiding in twee varianten

De DigiPabo kent twee varianten:

  • Je volgt de opleiding geheel op afstand. Alleen toetsen leg je af op onze locatie in Den Haag.
  • Je volgt de opleiding voor het grootste deel op afstand. Tweemaal per tien weken loop je een dag college op onze locatie in Dordrecht.

Verkorte deeltijd DigiPabo

Het is ook mogelijk een verkorte deeltijdvariant volgen. Deze DigiPabo duurt minimaal twee jaar. Je uiteindelijke studieduur is afhankelijk van je vooropleiding, werkervaring, capaciteiten, ambitie, tijdsinvestering en wensen. Je moet meer aan zelfstudie doen en de noodzakelijke praktijkervaring opdoen in een kortere tijd. Je loopt een dag per week stage. Om toegelaten te worden tot de verkorte deeltijd moet je in het bezit zijn van een hbo- of wo-diploma.

Meer informatie over de verkorte deeltijdopleiding DigiPabo in Den Haag kun je opvragen bij digipabo@inholland.nl.
Meer informatie over de verkorte deeltijdopleiding Afstandsleren in Dordrecht kun je opvragen bij jan.stapel@inholland.nl

Voordelen van de DigiPabo

  • Je bent nauwelijks reistijd kwijt, want je doet voornamelijk aan zelfstudie en volgt colleges op afstand (bijvoorbeeld via weblectures).
  • De opleiding 'op afstand' voelt dichtbij, dankzij de persoonlijke begeleiding van jouw docenten.
  • Je hebt optimale vrijheid om je studie in te delen. Je studeert zelfstandig, onder begeleiding van deskundige docenten. En je werkt flexibel samen met medestudenten.
  • Door jouw vrijheid en flexibiliteit kun je werk en studie eenvoudig combineren.