Leraar Basisonderwijs (Pabo) voltijd
Stappenplan Inschrijven
1
Dien een verzoek tot inschrijving in via Studielink

Als eerste dien je een verzoek tot inschrijving in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Zorg dat je hier tijdig over beschikt, want het aanvragen van een DigiD kan 5 werkdagen in beslag nemen. Het is belangrijk dat je je uiterlijk 1 augustus (of 15 januari als je in februari met een opleiding wilt beginnen) aanmeldt.

Ga naar Studielink om een inschrijfverzoek te doen

2
Activeer je Inholland-account

Na je aanmelding ontvang je binnen een paar dagen meerdere mails van Inholland. Hierin staat hoe jij je inschrijving in orde maakt en hoe jij je Inholland-account activeert. Doe dit gelijk, want jouw wachtwoord is beperkt geldig!

3
Bekijk in Selfservice jouw inschrijfvoorwaarden

Na het activeren van jouw account vind je in je Inholland-mailbox een mail met daarin onder andere een link naar Selfservice. In Selfservice vind je een overzicht van de voor jou geldende inschrijfvoorwaarden. Voor de opleiding Leraar Basisonderwijs geldt als extra inschrijfvoorwaarde dat je geslaagd bent voor de landelijke toelatingstoetsen. Welke inschrijfvoorwaarden nog meer voor jou van toepassing zijn, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Kijk goed wat jij moet doen om ingeschreven te kunnen worden!

4
Doe de Studiekeuzecheck

In veel gevallen is de Studiekeuzecheck een verplicht onderdeel van de aanmeldprocedure. In het stappenplan in Selfservice vind je de verschillende onderdelen van jouw Studiekeuzecheck, inclusief de verschillende deadlines.

5
Geef je digitale machtiging af via Studielink

De betaling van je collegegeld regel je via een digitale machtiging. Wanneer je je vroeg in het studiejaar aanmeldt, dan ontvang je een bericht zodra dit mogelijk is. In andere gevallen kan dit gelijk al.

6
Voldoe op tijd aan de overige inschrijfvoorwaarden

Zorg ervoor dat je uiterlijk 31 augustus (of 31 januari voor de start in februari) aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan. Is jouw inschrijving compleet? Dan ontvang je jouw collegekaart en een bewijs van inschrijving.

Lees meer over inschrijven

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!