Leraar Basisonderwijs (Pabo) deeltijd

| Alkmaar | Den Haag | Dordrecht | Haarlem | Rotterdam |

Wat houdt de hbo-opleiding Leraar Basisonderwijs deeltijd in?

De hbo-opleiding Leraar Basisonderwijs (pabo) leidt op tot leerkracht in het (speciaal)basisonderwijs. De deeltijd hbo-opleiding Leraar Basisonderwijs, die je volgt in 3 of 4 jaar (afhankelijk van je vooropleiding), leidt je op tot leerkracht in het (speciaal) basisonderwijs. Je mag lesgeven aan alle groepen van de basisschool (4 tot en met 12 jaar) en aan leerlingen in het praktijkonderwijs. Wil je liever buiten de basisschool met de ontwikkeling van kinderen bezig zijn, bijvoorbeeld als beleidsmedewerker of bij de schoolbegeleidingsdienst? Ook dan is de deeltijdopleiding Leraar Basisonderwijs een goede basis.

Nieuw! Toelatingseisen aangescherpt

De toelatingseisen voor de opleiding tot Leraar Basisonderwijs zijn aangescherpt. Naast een vwo-, havo- of mbo 4-diploma, moet je voor aanvang van de opleiding kunnen aantonen dat je over voldoende kennis beschikt van de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. Heb je een vwo-, hbo- of wo-diploma, dan ben je vrijgesteld van deze aanvullende toelatingseisen.
Lees er meer over

Video hbo pabo: Studenten vertellen over de opleiding

Opleiding Leraar Basisonderwijs (pabo) deeltijd: Iets voor jou?

Je hebt het verlangen om je kennis en levenservaring te delen. Je weet dat kinderen onze toekomst zijn en je wilt graag een bijdrage leveren aan hun ontwikkeling. Je mist echter de juiste papieren om voor de klas te staan. Om een goede leerkracht te zijn, heb je kennis nodig van de ontwikkeling van kinderen, onderwijskunde en pedagogiek. Ieder kind is immers anders en heeft een eigen benadering nodig. Je krijgt te maken met kinderen die extra zorg nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze een leerstoornis hebben. De deeltijdopleiding Leraar Basisonderwijs leert je kinderen met verschillende achtergronden te observeren en te begeleiden. Spreekt dit je aan? Dan is de deeltijdopleiding Leraar Basisonderwijs iets voor jou!