Na je opleiding

Met jouw diploma heb je het bewijs in handen: je kunt als leerkracht op eigen benen staan. Je weet hoe je jouw onderwijs ontwikkelt en hoe je lesgeeft. En bovenal: je hebt ervaren dat jij goed kunt omgaan met kinderen en het beste in hen naar boven haalt.

Je toekomstige baan

Na het behalen van je Pabo-diploma mag je lesgeven aan alle groepen in het (speciaal) basisonderwijs of de onderbouw van het praktijkonderwijs. Maar je kunt bijvoorbeeld ook onderwijsbeleidsmedewerker worden of bij een schoolbegeleidingsdienst werken, een instelling die scholen helpt bij problemen met leerlingen.

Verder studeren

Misschien wil je na je diploma doorstuderen. Bijvoorbeeld om les te geven in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Volg dan een verkort traject van een lerarenopleiding voortgezet onderwijs. Ook kun je een universitaire vervolgstudie kiezen, bijvoorbeeld de twee aansluitende masteropleidingen van Inholland: de Masteropleiding Pedagogiek en de Masteropleiding Leren & Innoveren.

Een leven lang leren

Als docent ben je nooit uitgeleerd, daarvoor is het onderwijs te dynamisch. Beweeg als professional mee met de laatste ontwikkelingen en volg je interesses. Dat kan met de Masteropleiding Leren & Innoveren. Tijdens deze masteropleiding ga je in je eigen onderwijspraktijk innovaties vormgeven en praktijkgericht onderzoek doen naar de aanpak en effecten van verschillende vormen van leren. En er zijn meer kansen om als leerkracht te excelleren. Kijk op inhollandacademy.nl voor intervisie, coaching, expertmeetings, cursussen en opleidingen op post-hbo- en masterniveau.