Domeinmiddag GSW / Seminar ICT in de Zorg

laden

Op donderdag 24 mei 2018 organiseert de masteropleiding Advanced Health Informatics Practice voor de vijfde keer het seminar 'ICT in de Zorg'. Het seminar valt dit jaar samen met de domeinmiddag van GSW.
Deze jubileumeditie wordt in samenwerking met het Inholland Health & Technology Centre én het domein Gezondheid, Sport en Welzijn van hogeschool Inholland georganiseerd.
 
Het seminar is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn op het snijvlak van zorg, welzijn en ICT, alle medewerkers van het domein GSW van hogeschool Inholland, geïnteresseerden in het onderwerp ICT in Zorg en Welzijn, en alumni van onze (master)opleidingen zorg en ICT.
 
Voortgang Programma
 De voorbereidingen voor het seminar zijn in volle gang; de eerste programmaonderdelen zijn bekend.
 
Omdat het onderwerp 'eHealth voor Docenten' niet mag ontbreken op deze middag, zal Ybranda Koster, docent eHealth aan de hbo-opleiding Verpleegkunde, hier een break out sessie over verzorgen. Voor én door docenten!
 
Joost Hermanns, bedenker van Compaan, de tablet voor senioren, vertelt een inspirerend verhaal over technologie voor mensen die dat lastig vinden.
 
Big data in de zorg, een veelbesproken en bediscussieerd onderwerp. Tjeerd van der Ploeg, associate lector Data Driven Smart Society, kan en zal hier (van) alles over vertellen.
 
Garage2020 is een netwerk van werkplaatsen om vraagstukken binnen de jeugdhulp vanuit een andere invalshoek te bekijken. Ze definiëren en ontrafelen bestaande problemen en komen met nieuwe, innovatieve oplossingen. De Garage-leden hebben verschillende achtergronden - in de zorg of juist daarbuiten. Reynold van der Heijden, betrokken bij De Garage, laat in een break out sessie zien wat er allemaal mogelijk is aan nieuwe oplossingen.
 
Verder zal de Architectuurcommunity Zorg, een onderdeel van het Informatieberaad Zorg het belang van ICT architectuur in de zorg toelichten, en zal de Patiëntenfederatie Nederland het programma MedMij, het programma dat patiënten meer grip moet geven op hun eigen gezondheidsgegevens, presenteren.

Locatie

Het seminar vindt plaats in onderwijslocatie: 

Hogeschool Inholland Diemen
Wildenborch 6
1112 XB Diemen
Routebeschrijving

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden voor dit gratis evenement kan via onderstaande aanmeldknop.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Connie te Grotenhuis, e-mail: connie.tegrotenhuis@inholland.nl.