Master Educational Leadership

laden

De Master Educational Leadership (MEL) is ontwikkeld om de professionalisering van schoolleiders te verdiepen. Deze master biedt naast theoretische verdieping ook onderzoeksvaardigheden om je op te leiden tot onderzoeksmatig schoolleider. Je leert het systematisch vaststellen, onderzoeken en verbeteren van leerling- en schoolresultaten. In de opleiding staat de onderzoekende schoolleider die leiding kan geven aan een school met een onderzoeksmatige cultuur centraal. De Master Educational Leadership is geaccrediteerd door de NVAO en geeft een door de overheid erkende hbo Mastergraad van Master Educational Leadership.

Voor wie?

De masteropleiding Educational Leadership is voor ambitieuze schoolleiders met enige jaren werkervaring in het po, vo of mbo/bve, die zich verder willen professionaliseren op masterniveau tot excellente schoolleider. Zij hebben een erkende opleiding gevolgd op het gebied van onderwijsmanagement, bijvoorbeeld de Opleiding Schoolleider Basis- of Vakbekwaam of een vergelijkbare opleiding bij een erkende aanbieder.

Omvang

De Master Educational Leadership is een deeltijdopleiding. De studielast is 30 ECTS per jaar wat overeenkomt met 840 uur. Inclusief contacttijd is dit per week een gemiddelde studielast van twintig uur bij 40 schoolweken.

Lesdagen en lestijden

De opleiding start in januari 2016 en duurt twee jaar. De lesdag is donderdag. Aan het begin van het eerste en het tweede semester is een tweedaags seminar gepland. Elke twee weken is er een lesdag op de hogeschool. De lestijden zijn van 09.30 tot 16.30 uur. Per leslocatie zijn afwijkingen mogelijk.

Kosten

Voor de leergang 2016 betaalt de deelnemer € 6.750,- per jaar. Daarnaast is inschrijfgeld à € 125,- verplicht. De verblijfskosten voor de seminars bedragen € 500,- voor het eerste jaar. De kosten voor de studiereis in het tweede jaar zijn afhankelijk van de bestemming. Voor de aanschaf van boeken moet u rekening houden met een bedrag van € 500,- per jaar.

Levenlanglerenkrediet

Wil je een opleiding gaan volgen, maar heb je geen recht meer op reguliere studiefinanciering (lening, aanvullende beurs en reisproduct)? Vanaf het studiejaar 2017-2018 kun je onder bepaalde voorwaarden toch geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen.
Lees meer over het levenlanglerenkrediet op de website van DUO

Afronding en registratie

De afronding van de studie bestaat uit de masterthesis. Dit is het opzetten, uitvoeren, implementeren en verslag doen van een onderzoek in de eigen organisatie. Na positieve afronding van de opleiding ontvangt u een getuigschrift. De master is geaccrediteerd door de NVAO, na een positieve afronding ontvangt u een door de overheid erkende hbo Mastergraad van Master Educational Leadership. De opleiding is tevens erkend en geregistreerd door het Schoolleidersregister als opleiding schoolleider vakbekwaam.

Locaties

De opleiding wordt ieder jaar verzorgd op de centrale leslocatie Utrecht. Bij voldoende aanmeldingen voor een andere leslocatie kan daar ook een lesgroep starten. Daarnaast is het voor besturen mogelijk om deze opleiding op een eigen locatie te arrangeren.

Inschrijven

Voor de master Educational Leadership kun je je inschrijven bij Penta Nova.

Lees meer over de Master Educational Leadership

Open Dagen masteropleidingen