Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken voltijd

Heb je vragen over deze opleiding, of over Inholland? Stel ze aan mij.

Vraag het aan student Ilse Vrijma

Hoi, ik ben Ilse. Ik ben in 2014 begonnen met de opleiding Medische Beeldvorming en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) in Haarlem. Zelf woon ik ook in Haarlem op kamers. Na het behalen van mijn havo-diploma dacht ik te weten wat ik graag wilde doen. Ik heb toen een jaar de lerarenopleiding Natuurkunde gedaan, maar kwam er al gauw achter dat dit toch niet de opleiding was die bij mij past.

Vervolgens ben ik gaan kijken naar andere opleidingen, ook opleidingen die verder weg van huis waren, wat betekende dat ik op kamers zou moeten gaan. Toen kwam ik er na studiekeuzetesten en gesprekken met ouders en vrienden achter dat deze opleiding iets voor mij zou kunnen zijn. Ondertussen ben ik het tweede jaar aan het afronden en ga ik volgend jaar stage lopen. De opleiding bevalt me heel erg en gaat mij daardoor ook gemakkelijker af.

Deze opleiding trok mij erg aan doordat het technisch, medisch en sociaal is. Deze drie aspecten komen veel terug in de opleiding. Daarom is het ook belangrijk om hier interesse in te hebben. MBRT is al best een specifieke opleiding, toch word je opgeleid voor vier vakgebieden, Nucleaire Geneeskunde, Radiotherapie, Radiologie en Echografie. Echografie valt in het ziekenhuis onder de radiologie. De richting waar ik graag naartoe zou willen gaan is de afdeling radiologie, om vervolgens te specialiseren in echografie.

Deze opleiding is geen doorsnee hbo-opleiding met veel theorie en werkcolleges. Dit zit er wel in, maar er worden ook veel praktijklessen gegeven in het skillslab. Daarin staat apparatuur die ook te vinden is in ziekenhuizen, zoals Röntgenbuizen om foto's te maken van gebroken armen, benen en nog veel meer. Voor elk vakgebied is er een lokaal met apparatuur om te oefenen en je de protocollen eigen te maken.

Naast studeren ben ik ook actief bij een studentenroeivereniging in Haarlem, hier breng ik veel tijd in de week door. Ik roei vier keer per week met nog drie andere meiden. Ook is het leuk om te socializen en zo dus contacten in Haarlem op te bouwen. Op woensdagavond gaan we vaak een biertje drinken.

Hoe kan ik jou helpen?
Open Dagen en Proefstudeerdagen verschaffen je misschien niet altijd genoeg informatie om een beslissing te kunnen nemen. Daarom mag je mij contacten om vragen te stellen over school, de studie en het leven buiten school in Haarlem. Maar ook andere vragen zijn natuurlijk altijd welkom!Bedankt. Ik probeer zo snel en duidelijk mogelijk je vraag te beantwoorden.

 

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!