Studiekeuzecheck

laden

Als je gaat studeren krijg je te maken met de Studiekeuzecheck. Deze check is onderdeel van je aanmelding en laat je ervaren of de opleiding die je gekozen hebt bij je past. Je studeert dan straks niet alleen met meer plezier, maar vergroot ook de kans dat je de opleiding met succes afrondt.

Hoe werkt de Studiekeuzecheck bij Inholland?

Inholland heeft de Studiekeuzecheck zo ingericht dat jij een goed beeld krijgt van de opleiding en de opleiding een beeld van jou als aankomende student. Alle opleidingen vragen je, voorafgaand aan een programma op de hogeschool, een online vragenlijst in te vullen. In de vragenlijst kan gevraagd worden naar je huidige studiesituatie, welke studiekeuze-activiteiten je gedaan hebt, je motivatie en capaciteiten. Het programma op school bestaat uit minimaal één dagdeel waarin je bijvoorbeeld een proefles volgt of aan de slag gaat met een praktijkopdracht en waar je kennis maakt met studenten en docenten. Ook kun je uitgenodigd worden voor een persoonlijk gesprek. De Studiekeuzecheck wordt afgerond met een studieadvies voor het volgen van de opleiding.

Voor wie?

De Studiekeuzecheck is er voor de bacheloropleidingen en Associate-degreeprogramma's. Niet voor masteropleidingen. Uitgezonderd zijn de aanmelders met een buitenlands diploma die niet woonachtig zijn in Nederland of het Caribisch gebied en de opleidingen met een numerus fixus of selectie. Deze opleidingen kennen een eigen selectie- of toelatingsprocedure.Val je binnen de groep die deel moet nemen aan de Studiekeuzecheck? Dan ontvang je op korte termijn een e-mail met verdere informatie.

Een Studiekeuzecheck kan betrekking hebben op meer (aanverwante) opleidingen. Voor welke opleidingen dit geldt lees je in het onderstaande overzicht. Je ziet hierin ook of jouw Studiekeuzecheck verdeeld is over één of twee dagdelen.
Download de overzichtslijst met opleidingen (pdf)

Wanneer?

Studiekeuzecheckdata in maart voor opleidingen die in september starten

Op 13, 14, 15, 16, 17 en 24 en 31 maart vindt de Studiekeuzecheck plaats voor sommige opleidingen die in september starten.
Let op! Niet alle opleidingen hebben een SKC datum in maart gepland, of op alle locaties. Bekijk het onderstaande overzicht.

Zodra je aanmelding via Studielink is verwerkt, ontvang je van ons een e-mail met daarin een link naar de Selfservice-omgeving van Inholland. Hier vind je een stappenplan met alle stappen die je moet doorlopen om aan de Studiekeuzecheck activiteiten te voldoen. In onderstaand overzicht staat per opleiding en locatie de datum van de Studiekeuzecheck aangegeven.
Download het SKC overzicht met datum per opleiding en locatie in maart (pdf)

Studiekeuzecheckdata in april voor opleidingen die in september starten

Op 7, 10, 11, 12, 13, 18 april vindt de Studiekeuzecheck plaats voor bijna alle opleidingen die in september starten. Zodra je aanmelding via Studielink is verwerkt, ontvang je van ons een e-mail met daarin een link naar de Selfservice-omgeving van Inholland. Hier vind je een stappenplan met alle stappen die je moet doorlopen om aan de Studiekeuzecheck activiteiten te voldoen. In onderstaand overzicht staat per opleiding en locatie de datum van de Studiekeuzecheck aangegeven.
Download het SKC overzicht met datum per opleiding en locatie in april (pdf)

Heb je je keuze gemaakt? Doe dan tijdig mee aan de Studiekeuzecheck zodat je je aanmelding hebt afgerond voordat je eindexamens beginnen.

Let op: Opleidingen met een numerus fixus hanteren andere aanmelddata en hebben een eigen procedure.

Hoe ziet het programma van mijn Studiekeuzecheck eruit?

Elke opleiding heeft een eigen programma voor de Studiekeuzecheck.
De precieze invulling vind je als je op je opleiding klikt in het overzicht Studiekeuzecheck per opleiding.

Veelgestelde vragen

Vind het antwoord op jouw Studiekeuzecheckvraag in onze FAQ.
Vind het antwoord op je vraag

*De Studiekeuzecheck is een voorwaarde om met je opleiding te beginnen en ontwikkeld op verzoek van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De check is onderdeel van de onderwijswet die per 1 september 2013 van kracht is.
 Hier vind je het stroomschema voor deelname aan de Studiekeuzecheck