Werktuigbouwkunde deeltijd

Investeer in jouw carrière en til jouw kennis van werktuigbouwkunde naar een hoger niveau.

Hbo Werktuigbouwkunde deeltijd

Voor wie

Je hebt een mbo 4-diploma in een technische richting en werkt al een tijdje op dat niveau in een werktuigbouwkundige functie. Je bent bereid om te investeren in je carrière. Ook jouw leidinggevende staat achter jouw plannen. Daarvoor kun je de komende jaren op maandag lessen volgen. Daarnaast maak je tijd voor zelfstudie. Je hebt voldoende zelfdiscipline om je huiswerk bij te houden. Week in, week uit. Heb je die drive? Dan kan de deeltijdopleiding Werktuigbouwkunde heel goed werken voor jou.

Studieprogramma Werktuigbouwkunde deeltijd

De deeltijdopleiding Werktuigbouwkunde combineert de praktijk met theorie. Al tijdens de opleiding kom je in contact met bedrijven uit het werkveld. Hieronder lees je wat je in vier jaar doet.

De opleiding

De opleiding

De deeltijdopleiding Werktuigbouwkunde duurt vier jaar en volg je naast jouw baan. Daarmee koppel je automatisch de theorie aan de praktijk. Wat je maandag leert, pas je dinsdag toe op de werkvloer. Jouw werkplek wordt daarmee jouw stageplek. Daar voer je ook je afstudeeropdracht uit. Zo leer je terwijl je werkt en werk je terwijl je leert.

Programma
In het eerste jaar werk je op hbo-niveau aan je basiskennis en -vaardigheden. De theorie kun je vaak direct toepassen in je werk. In het tweede en derde jaar verbreed en verdiep je je theoretische en praktische kennis. In het vierde jaar rond je je opleiding af met een afstudeeropdracht.

Vakgebieden
De collegestof gaat over het ontwerpen, construeren en berekenen van machines, technische installaties en producten. Ook leer je hoe je samen met anderen technische projecten moet leiden. Tijdens de opleiding krijg je de verschillende vakgebieden van de werktuigbouwkunde onder de knie.

De studieonderdelen zijn geclusterd in:

  • Mechanisch-constructieve werktuigbouwkunde
    Je richt je op het ontwerpen, de materiaalkeuze en machineonderdelen.
  • Warme werktuigbouwkunde
    Kom meer te weten over energietechniek, thermodynamica, stromingsleer en warmteoverdracht.
  • Industriële automatisering
    Je legt je toe op regel- en besturingstechniek.

Studievormen

  • Je volgt colleges op maandag. Daarnaast besteed je uren aan zelfstudie.
  • De theorie van je opleiding pas je toe op je eigen werk.
  • In de opleiding is ruimte voor baanbrekend praktijkonderzoek. Dit is georganiseerd in zogeheten lectoraten waar docenten, studenten en mensen uit het werkveld nieuwe, tastbare kennis ontwikkelen. Leer en ervaar wat allemaal mogelijk is met robotica, duurzame energie en (kunststof)composieten.

Twijfel je nog?
Je hebt een mbo 4-diploma in een technische richting én je bent bereid om te investeren in je carrière, maar weet je nog niet zeker of studeren naast een baan echt iets voor jou is? Werktuigbouwkunde kun je ook voltijd studeren bij Hogeschool Inholland Alkmaar.

Werktuigbouwkunde (voltijd)

Studieopbouw

Studieopbouw

Jaar 1
In het eerste jaar leg je de basis voor je kennis en vaardigheden. Je gaat aan de slag met thema’s zoals mechanica, wiskunde, elektrotechniek, machineonderdelen, materiaalkunde en energietechniek. De theorie die je leert, pas je vaak direct toe in je dagelijkse werk.

Jaar 2
Na de theoretische en praktische basis van het eerste jaar is het nu tijd om je kennis te verbreden en te verdiepen.

Jaar 3
In het derde jaar krijg je verschillende theorieonderdelen van werktuigbouwkunde.

Jaar 4
Je volgt nog een halfjaar onderwijs op school. Daarna staat het laatste halfjaar in het teken van jouw afstuderen. Met een project bij een bedrijf laat je zien wat voor vakman- of vrouw je uiteindelijk geworden bent. Laat onder begeleiding van het bedrijf en Inholland zien wat je in huis hebt door bijvoorbeeld een nieuwe machine te ontwikkelen. Misschien maak je er zelfs een prototype, meetopstelling of computerprogramma van. Het resulteert hoe dan ook in een scriptie en een presentatie voor docenten, je bedrijfsbegeleider en een externe deskundige.

Bachelor of Science
Als je de opleiding Werktuigbouwkunde met succes hebt afgerond, mag je jezelf Bachelor of Science of ingenieur (ing.) noemen.

Vakken

MateriaalkundeMechanicaProductietechniekRegeltechniekAandrijftechniekFiltersystemenVerbrandingstechnologieEnergietechniekElektrotechniekOntwerpenConstruerenTechnisch tekenen

Kom 5 juni naar de Open Avond

Meld je aan!

Haal het beste uit Werktuigbouwkunde deeltijd

Studiebegeleiding

We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt bij Inholland. Dat je weet hoe je opleiding in elkaar zit en hoe je effectief studeert. Onze studieloopbaanbegeleiders helpen je op weg. Het overleg vindt plaats in jouw mentorgroep en door middel van groeps- en individuele gesprekken. Bij specifieke leerproblemen, adviseert een studentendecaan je graag. In het eerste halfjaar ondersteunen ook tweedejaarsstudenten jou.

 

 

Studeren in het buitenland?

Werktuigbouwkunde is een veelzijdig én internationaal vak. Ook in het buitenland staan bedrijven te springen om gedreven vakmensen. Waag de sprong over de grens voor jouw afstudeeropdracht. Die ervaring is goed voor je cv en verrijkend voor jou als persoon. Inholland helpt je een mooie plek te vinden. Zo’n kans laat je toch niet liggen?

Nieuws vanuit de opleiding Werktuigbouwkunde

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228