Jaaropening 2017-2018

laden

Op 7 september openen we ons gerenoveerde gebouw in Alkmaar én gaan wij van start met het nieuwe collegejaar met het inspirerende programma 'Save the future' rondom het thema duurzaam.

Onze studenten demonstreren tijdens de jaaropening graag waar zij voorstaan met uiteenlopende duurzame oplossingen voor de toekomst: Texel zo snel mogelijk energieneutraal maken, straatmeubilair van olifantsgras, duurzaamheidsmaatregelen in de nieuwbouw, afvalvermindering in Afrika door hergebruik van kokosschil en meer. Ze vertellen hoe zij hun kennis naar de praktijk vertalen en zo bijdragen aan de vernieuwingen in het werkveld.

Verder reiken wij de Wij Inholland award Topsport uit en de Wij Inholland award voor het meest onderscheidende studentenproject. Daarbij telt uw stem mee.

Aart van Veller
Onze speciale gastspreker op de jaaropening is Aart van Veller, medeoprichter en partner van energiebedrijf Vandebron. Aart laat zien hoe je met ondernemerschap impact kunt maken en het economische systeem van binnenuit kunt veranderen. Zijn ambitie en enthousiasme zorgen voor positieve energie en inspiratie om het vandaag en morgen anders te doen.

Na een bezoek aan het noordpoolgebied in de lente van 2007, onder leiding van ervaren poolreiziger Marc Cornelissen, startte Aart op zijn 22e zijn eerste duurzame onderneming. Dit leidde er toe dat hij in 2010 voor het eerst, en als jongste persoon, in de Trouw Top100 (lijst met 100 meest invloedrijke duurzame Nederlanders) belandde. In 2011 werd hij door het World Economic Forum (WEF) benoemd tot ‘Young Global Shaper’, gevolgd door een persoonlijke uitnodiging begin 2012 om als jongste Nederlander deel te nemen aan de jaarlijkse bijeenkomst van het WEF in Davos.

Adres:

Hogeschool Inholland Alkmaar
Bergerweg 200
1817 MN Alkmaar

De routebeschrijving naar Inholland Alkmaar

Meld u aan voor de jaaropening