Studiekeuzegesprek

laden

Informatiegesprek

Bij het Studiekeuze Adviescentrum kun je informatie krijgen over de opleidingsmogelijkheden van de hogeschool. Je kunt er terecht voor informatie over de toelatingseisen, vakken, college-uren, stages, beroepen en (voorbereidingen op) de 21+toets. Ook kun je bij het Studiekeuze Adviescentrum terecht met vragen over het collegegeld en kun je hulp krijgen bij het inschrijven. Hogeschool Inholland heeft een Studiekeuze Adviescentrum in Alkmaar, Diemen, Den Haag, Haarlem en Rotterdam.

Studiekeuzegesprek

In iedere fase van je studiekeuzeproces kun je (op afspraak) op iedere locatie van Inholland bij het Studiekeuze Adviescentrum terecht voor een uitgebreid adviesgesprek. Zo krijg je beter inzicht in de vervolgstappen die nodig zijn om verder te komen in je keuzeproces.

Het studiekeuzegesprek begint altijd met een intake; aan de hand van de intake kan de studiekeuzeadviseur bepalen waar jij in je studiekeuzeproces staat en wat je nodig hebt om verder te komen. Diverse spelmiddelen, vragenlijsten en een uitgebreide studiekeuzetest kunnen deel uitmaken van dit gesprek om een nog beter beeld te krijgen van jouw persoonlijke ambities, competenties en interessegebieden. Aan het einde van het studiekeuzegesprek krijg jij een passend advies mee of een plan van aanpak voor de vervolgstappen. Het gesprek is onafhankelijk en duurt doorgaans een uur. Dit houdt in dat wij niet alleen opleidingen van Inholland adviseren, maar kijken naar welke opleidingen het best bij je passen. 

Studiekeuzetest

Interesses bepalen voor een belangrijk deel de motivatie die je nodig hebt om je voldoende in te zetten voor je opleiding. Om duidelijkheid te krijgen in deze interesses maakt Inholland gebruik van een scala aan testen en vragenlijsten.

Zo kun je op onze website de Studiekeuzetest maken. Deze test kun je thuis, of tijdens een van onze events, maken. De resultaten krijg je per email toegestuurd en zo kun je je zelfstandig oriënteren op verschillende studierichtingen, opleidingen en beroepen.

Wil je liever in gesprek over deze testresultaten, dan kun je hiervoor een afspraak maken op het Studiekeuze Adviescentrum. De studiekeuzeadviseur kijkt dan samen met jou naar passende opleidingen. Tijdens dit gesprek kan de studiekeuzeadviseur besluiten om aanvullende testen te doen, of vragenlijsten en keuzespellen in te zetten. Deze testmiddelen zijn uitgebreider en diepgaander dan de test van de website en hebben daardoor een meerwaarde in je studiekeuzeproces. Het studiekeuzegesprek is hierbij  zeer belangrijk om duidelijkheid te krijgen in de vervolgstappen die nodig zijn voor je studiekeuze.

Maak een afspraak voor een Studiekeuzegesprek