Studiekeuzeworkshop

laden

Een keuze maken uit het omvangrijke aanbod van opleidingen is niet voor iedereen eenvoudig. Of misschien ben je al aan het studeren en twijfel je over je keuze. Voor iedereen die behoefte heeft aan meer persoonlijke begeleiding bij het maken van zijn of haar studiekeuze biedt Hogeschool Inholland de Studiekeuzeworkshop.

De workshop

De workshop bestaat uit twee bijeenkomsten.

Dag 1 - Workshopdag
Deze dag ga je een intensieve zoektocht ondernemen naar jouw persoonlijke kwaliteiten en interesses:

  • wie ben ik als persoon?
  • waar krijg ik energie van?
  • wat inspireert mij?
  • waar ben ik goed in?
  • waar wil ik beter in zijn?

Een uitgebreide interessetest maakt deel uit van het programma. Door je interesses, talenten en ambities goed in kaart te brengen, krijg je een beter beeld van welke studies bij jou passen en wat je in de toekomst zou willen doen.

Dag 2 - Persoonlijke sessie
Alle uitkomsten van de workshop worden uitvoerig met je besproken in een persoonlijk gesprek van ongeveer een uur. Na dit uur ga je naar huis met een onafhankelijk studiekeuzeadvies. Dit betekent dat alle opleidingsmogelijkheden in het advies zijn opgenomen, ook als de opleiding niet bij hogeschool Inholland wordt aangeboden. Het tijdstip van de persoonlijke sessie wordt tijdens de workshopdag gepland.

Voor wie?

Zit je in het eindexamenjaar van havo, vwo of mbo en heb je moeite met het kiezen van een studie? Dan is de studiekeuzeworkshop iets voor jou. Ben je al student en twijfel je aan de gekozen studie, of ben je voortijdig gestopt met je studie? Dan ben je ook van harte welkom.

Data en aanmelden studiekeuzeworkshop

Hieronder vind je de data van de eerste dag van de workshops. Voor de persoonlijke sessie wordt tijdens de eerste workshop-dag een afspraak met je gemaakt. Zijn er geen workshops meer op de locatie waar jij deze graag zou volgen? Je kunt daar dan nog wel een studiekeuzegesprek aanvragen met een van onze studiekeuze-adviseurs.

Locatie

Data

Aanmelden

Alkmaar vrijdag 1 juni 2018 Meld je aan voor de workshop in Alkmaar

Kosten

De kosten voor de studiekeuzeworkshop bedragen 50 euro, inclusief lunch, koffie/thee en werkmaterialen. Voor (ex-)Inhollandstudenten geldt een gereduceerd tarief van 20 euro.

Vragen over de studiekeuzeworkshop

Heb je vragen, dan kun je contact opnemen met het Studiekeuze Adviescentrum op de locatie die jouw voorkeur heeft.
Vind hier de contactgegevens van de Studiekeuze Adviescentra