Veelgestelde vragen

Kan ik alvast een voorproef van de lesstof krijgen?

Voor veel van onze post-hbo opleidingen worden een aantal keer per jaar (online) proefcolleges georganiseerd. Daarnaast kunnen onze opleidingsadviseurs je een inkijkje geven in de lesstof en de literatuur.

Welke boeken moet ik aanschaffen en wat zijn de kosten?

Per opleiding staat op de website vermeld, of er literatuur moet worden aangeschaft en wat de kosten hiervan zijn. Ruim voor start van de opleiding ontvang je een literatuurlijst. Deze kun je ook altijd bij ons bedrijfsbureau opvragen.

 

Worden de lessen overdag of ’s avonds aangeboden?

Onze cursussen/opleidingen vinden voornamelijk in de avonduren plaats. Maar er wordt ook een aantal overdag aangeboden. Graag verwijzen wij je naar de specifieke informatie bij de verschillende cursussen/opleidingen.

Wordt er gebruik gemaakt van een digitale leeromgeving?

Inholland Academy maakt voor veel van de programma’s gebruik van de digitale leeromgeving ‘Moodle’. Dit platform biedt veel (interactieve) mogelijkheden. Het voldoet aan onze doelstellingen om zo efficiënt, snel, natuurvriendelijk en kosten efficiënt te werken. Indien binnen een programma gebruik gemaakt wordt van syllabi of ander materiaal van de docenten, dan zullen wij dat op dit platform digitaal aanbieden.

Zijn de leslocaties goed bereikbaar met het OV? Kan ik parkeren op de leslocatie?

De fysieke bijeenkomsten vinden grotendeels plaats op een locatie van Hogeschool Inholland. Deze locaties zijn allemaal in de buurt van een NS (trein, metro, tram)station gesitueerd. Hier kun je per locatie bekijken hoe de parkeersituatie is.

Hoe wordt een opleiding afgesloten? Ontvang ik een diploma?

Dit kan per opleiding verschillen. Graag verwijzen wij je naar de specifieke opleidingsinformatie op onze website. Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via het telefoonnummer 088 - 466 30 30 of emailadres academy@inholland.nl.

Als in mijn post-hbo opleiding een stage is opgenomen, wordt deze dan betaald?

In enkele zorgopleidingen is een stage opgenomen. Deze stage is onbetaald. Er kan wel een (kleine) stagevergoeding worden aangevraagd bij de SSFH; dit is stichting sociaal fonds huisartsenzorg. Meer info over de hoogte van de stagevergoeding is te vinden op de website van de SSFH.

Krijg ik hulp bij het vinden van een stageplaats?

Het vinden van een stageplaats is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de deelnemer zelf. Wij kunnen hulp bieden: wij hebben een bestand aan stageadressen die door de deelnemer benaderd kunnen worden.