Heb je nog geen idee wat en waar je wilt studeren? Doe dan in 15 minuten de Studiekeuzetest.

Studiekeuzetest

Heb je nog geen idee welke studie je straks wilt volgen? Of spreekt een bepaald vakgebied jou aan, maar kun je geen keuze maken uit het aanbod van opleidingen? De online Studiekeuzetest kan je daarbij helpen, zodat je beter inzicht krijgt in jouw interesses en welke studies daarbij passen.

Voor wie
De studiekeuzetest is bedoeld voor scholieren van het mbo, havo en vwo. Ook studenten die over hun huidige studie twijfelen, kunnen deze test maken.

Onderdelen
De test bestaat uit drie onderdelen:

  1. Hoe zit jij in elkaar? Dit deel geeft meer inzicht in jou als persoon.
  2. Wat zijn jouw kwaliteiten? Dit deel laat zien waar je echt goed in bent.
  3. Wat zijn jouw uitdagingen? Dit deel brengt jouw interesses in beeld.

De test kun je thuis maken, of tijdens een van onze events. De resultaten krijg je per email toegestuurd.

Wil je de resultaten bespreken?

Als je er behoefte aan hebt om de testresultaten te bespreken, dan kun je een afspraak maken voor een Studiekeuzegesprek op het Studiekeuze Adviescentrum. De studiekeuzeadviseur kijkt dan samen met jou naar passende opleidingen. De bespreking is gratis en duurt ongeveer 40 minuten.

Tijdens het gesprek kan duidelijk worden dat je vervolgstappen nodig hebt voor je studiekeuze, zoals aanvullende testen, vragenlijsten of keuzespellen. Deze testmiddelen zijn uitgebreider en diepgaander dan de test van de website, en hebben daardoor een meerwaarde in je studiekeuzeproces.

Maak een afspraak

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!