Veelgestelde vragen

Leer ik hier een horecabedrijf te beginnen?

Hoewel je zeker kennismaakt met de vaardigheden die succes in de horeca kunnen bepalen, sturen we niet op zo'n specifieke uitkomst van je ervaring. Liever laten we je kennismaken met de brede set aan vaardigheden die deze sector zo relevant en zo veelzijdig maken.

Mag ik ook zelf concepten bedenken?

Graag zelfs! Als we iets verwelkomen, is het wel jouw ondernemersgeest, je creativiteit en je doortastende mindset om nieuwe dingen te proberen. Dus laat je inspireren, en ga met die inspiratie vooral aan de haal! We zijn benieuwd waar jij en je medestudenten mee komen.

Ik ben niet zo'n horecatijger. Maakt dat uit?

Nee. Het gaat hier om het bieden van een waardevolle experience, die van iets gewoons, iets bijzonders kan maken. Met je liefde voor mensen, je goede smaak en je oog voor detail kom je dus al een heel eind.

Draait alles hier om bars, café's en restaurants?

Nee, de experience staat hier centraal. Het mooie daaraan is dat we een hele brede range bestrijken, variërend van zakelijke events tot foodtrucks, lokale café's, innovatieve retailformules en bijvoorbeeld een geniaal concept als The Avocado Show. Je ervaart hier dus juist hoe breed de toepassing van aandacht bieden en voor mensen zorgen kan zijn, als het creëren van een experience je focus heeft. En neem maar van ons aan: daar profiteer je je hele loopbaan van.

Kan ik ook alleen Hospitality als belevingsgebied kiezen?

Hoewel er veel overlap is tussen de verschillende belevingsgebieden (denk aan een muziekfestival met lekker eten), geloven wij dat juist deze verbindingen essentieel zijn om te begrijpen wat mensen nodig hebben voor een waardevolle ervaring. Door te leren hoe je deze gebieden kunt samenbrengen en voldoen aan de wensen van mensen, vergroot je je waarde voor je toekomstige carrière aanzienlijk.