Jij ziet altijd hoe iets beter, slimmer of efficiënter gedaan kan worden.
Jij:
De tweejarige Associate degree Logistiek combineert de praktijk met theorie. Al tijdens de opleiding kom je in contact met bedrijven uit het werkveld. Hieronder lees je wat je in twee jaar doet.
De Associate degree Logistiek is een hbo-opleiding. De opleiding is opgezet rondom praktijkopdrachten. Je leert in en met het werkveld, door aan opdrachten van echte bedrijven te werken. Eerst met een team van medestudenten en in het laatste half jaar met een individuele opdracht bij een zelfgekozen bedrijf.
Studievormen
Elk half jaar staat een thema centraal, bijvoorbeeld Agile Supply Chain Management of Logistiek Management en Compliance. Binnen dat thema bieden we je verschillende vormen van onderwijs aan, bijvoorbeeld:
Je werkt alleen of in een groep aan jouw eigen ontwikkeling. Denk hierbij aan kennis over logistiek, zoals inkoop, warehousing, transport of crowdmanagement, maar ook aan softskills, zoals communiceren, presenteren, samenwerken of plannen.
We motiveren en helpen je om de het beste uit jezelf te halen!
Twijfel je nog?
Wil jij bedrijfsprocessen efficiënter en slimmer maken? Maar weet je niet zeker of de opleiding Associate degree Logistiek echt bij jou past? Kijk dan eens naar de opleiding hieronder. Misschien past die ook of beter bij jou.
Business Studies
Jouw eerste jaar bestaat uit twee semesters.
In het eerste semester ga je aan de slag met de basis van de logistiek, zoals inkoop, distributie en warehousing, en reverse logistics. In het tweede semester ga je je verdiepen in 'agile supply chains'. Oftewel, je denkt na over hoe je het beste in een snel veranderende omgeving kunt samenwerken met de juiste (logistieke) partners. Dit doe je allemaal aan de hand van beroepsproducten, in of met het werkveld.
Naast vakinhoudelijke kennis besteden we ook aandacht aan studievaardigheden, jouw professionele ontwikkeling en 21st century skills.
In de Ad Logistiek staan leeruitkomsten centraal. Leeruitkomsten zijn specifieke doelen die je moet bereiken tijdens je studie. Deze doelen beschrijven wat je aan het einde van een bepaalde periode moet kennen, begrijpen en kunnen. Leeruitkomsten zijn concreet en meetbaar, en ze vormen de basis voor het onderwijsprogramma.
Elke semester lever je een portfolio op, waarin je laat zien dat je de leeruitkomsten uit dat semester beheerst door te verwijzen naar specifieke beroepsproducten en opdrachten. Bij elk bewijsstuk leg je uit hoe dit bijdraagt aan het behalen van de leeruitkomsten. Het portfolio groeit gedurende het semester en wordt aan het einde beoordeeld.
Er zijn geen losse toetsen in de opleiding, maar dit betekent niet dat je geen kennis hoeft te verwerven. In het portfoliogesprek aan het eind van het semester wordt individueel getoetst of je voldoende kennis hebt ontwikkeld. De beoordelaars gaan aan de hand van jouw portfolio met je in gesprek over de gemaakte beroepsproducten en de logistieke actualiteit, waarbij zij ook jouw parate logistieke kennis toetsen.
Ook het tweede jaar is opgebouwd uit twee semesters. Je start met de verdieping “Logistiek Management en Compliance”, waarbij plannen, aansturen en het omgaan met wet- en regelgeving centraal staan. Uiteraard gebeurt dit ook weer aan de hand van praktijkopdrachten.
Afstuderen
Je sluit het tweede jaar af met een individuele afstudeerstage. Hiermee laat je zien dat je individueel een probleem in een organisatie kunt oplossen of een proces kunt verbeteren.
We leren je niet simpelweg de theorie, maar we leren je hoe jezelf kunt ontwikkelen en blijven ontwikkelen in dit vakgebied. Daardoor ben je niet alleen nu, maar ook over tien jaar nog steeds de werknemer die bedrijven zoeken.
We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt bij Inholland. Dat je weet hoe je opleiding in elkaar zit en hoe je effectief studeert. Onze leercoaches (voorheen studieloopbaanbegeleiders) helpen je op weg. Zij monitoren jouw voortgang en gaan met je in gesprek over het behalen van jouw doelen. Bij specifieke persoonlijke- of leerproblemen adviseert een studentendecaan je graag.