Hoe ontstaan ziektes? Hoe maak je vaccins? Waarom en hoe worden we ouder? Jij kan dit tot op DNA-niveau onderzoeken!
Hoe ontwikkel je een effectief vaccin? Hoe ontstaan specifieke vormen van kanker? Wat zeggen iemands bloedwaarden over de kansen van een mogelijke behandeling? Met deze en nog veel meer belangrijke vragen over ziekte en gezondheid ben jij bezig bij de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (BML).
Een team van ervaren docenten en onderzoekers leidt jou op. Zij hebben hun sporen verdiend in de medische wetenschap en kunnen je als geen ander vertellen over theoretische achtergronden, maar vooral ook over de technieken om in een laboratorium te werk te gaan. Vanaf jaar 1 breng jij volop uren door in onze state-of-the-art laboratoria én vanaf jaar 3 bij bedrijven en instellingen buiten onze hogeschool.
In welke richting jij je ontwikkelt? Wees gerust, dat hoef je het eerste jaar nog niet te beslissen. Je volgt eerst een brede, oriënterende propedeuse samen met medestudenten van Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en van Chemie en Biotechnologie. Zo kun je na het eerste jaar zonder vertraging gericht een keuze maken uit deze opleidingen. Jouw ontwikkeling als professional en als mens staat centraal in een veilige, vertrouwde omgeving waar je helemaal jezelf kunt zijn.
"Ik kon het eigenlijk niet geloven. Het voelt echt als de kers op de taart na al mijn werk."
Afgestudeerde Kim Zuiver wint posterwedstrijd beroepsvereniging NVML
Voltijd – Chemische stoffen kunnen goedkoper en duurzamer ontwikkeld worden. Daarom hebben we een bètabrein als jij nodig die op zoek gaat naar het onbekende.
Voltijd – Wat vandaag in het lab wordt ontdekt, kan morgen de wereld veranderen. Wil jij deel uitmaken van deze ontdekkingstocht? Kies dan voor Biotechnologie.
Voltijd – Eerst de mens, dan de zorg. Met de opleiding Verpleegkunde (hbo-v) leer je dat iemand meer is dan zijn medisch probleem.