Dier- en Veehouderij voltijd

In Nederland zijn er meer koeien, varkens en kippen dan er mensen wonen. Hoe gaan we om met de relatie tussen mens en dier? En hoe zorgen we voor een gezonde veehouderij? 

Hoe modern onze maatschappij ook is, dieren spelen daarin nog steeds een sleutelrol. Denk alleen al aan de veehouderij. In Nederland zijn er meer koeien, varkens en kippen dan er mensen wonen. Om van alle dieren in de natuur en recreatiegebieden nog maar te zwijgen. Hoe gaan we om met de relatie tussen mens en dier? Welk effect heeft de veehouderij op het milieu? Hoe zorgen we met gezonde dieren voor een gezonde bedrijfsvoering in de veehouderij? Heb jij oog voor het dier en de functie die het heeft in ons dagelijks leven? Dan is Dier- en Veehouderij een interessante opleiding voor jou.

Lees meer over de opleiding Dier- en Veehouderij voltijd

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Voltijd
locatie
Delft
taal
Nederlands

Open Avond 31 oktober

Meld je aan

 

Lees meer

Download de brochure

 

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

 

Je wordt opgeleid tot:

  • Agrarisch bedrijfsadviseur
  • Verkoopmedewerker diervoedingsproducten
  • Beleidsmedewerker agrarische zaken

Je wordt niet opgeleid tot:

  • Dierenarts
  • Stalmedewerker

Trots op

SmartDairyFarming

Je associeert een veehouderij misschien niet snel met hightech apparatuur, maar ook boeren gaan met hun tijd mee. Met nieuwe technieken houden ze de gezondheid en productie van hun melkveestapel in de gaten. Alleen is niet iedereen op de hoogte van deze moderne snufjes. De projectgroep Leermodule SmartDairyFarming wil toekomstige veehouders deze kennis bijbrengen, die mensen én dieren ten goede komt.

Lees meer

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!