Dier in de Duurzame Samenleving (Dier- en Veehouderij) voltijd

Hoe maak jij later het verschil in een steeds duurzamere samenleving?

Na je opleiding Dier in de Duurzame Samenleving

Nederland werkt hard om duurzamer te worden. In onze snel veranderende, stedelijke samenleving hebben dieren daarin een cruciale rol. Hier in Delft, aan de rand van stad en platteland, richt jij je op nieuwe, duurzame kansen. Vind jij die in een diervriendelijke, lokale voedselproductie of in natuurinclusieve landbouw? Zie jij manieren om dieren in het dagelijkse stadsleven te betrekken en wijken groener en socialer te maken? Met jouw ondernemende geest en onderzoekende blik leg jij nieuwe verbindingen in en om de stad. Daarbij bewaak je met jouw kennis en begrip van het dier altijd het dierenwelzijn. Jij helpt ondernemers hoe zij goed met deze dieren kunnen omgaan en hoe zij hun nieuwe activiteiten rendabel kunnen maken.

Dit is straks jouw werkveld
Dier in de Duurzame Samenleving (Dier- en Veehouderij) biedt goede perspectieven op de arbeidsmarkt. Afgestudeerden vinden werk in bijvoorbeeld de diervoedingsindustrie, landbouw, diergeneesmiddelenindustrie, overheid, natuurbeheerorganisaties, adviesbureaus, onderzoeksinstituten, belangenorganisaties en groen onderwijs. Het werkveld is bijzonder breed. Én hot, mede door ziekten als Q-koorts en vogelgriep, groei van duurzaam ondernemen en aandacht voor eerlijk voedsel. Dat zorgt voor extra vraag naar hoger opgeleide deskundigen. Naar jou.

Je wordt opgeleid tot:

  • Adviseur
  • Onderzoeker
  • (Project)manager
  • Beleidsmaker
  • Ondernemer

Je wordt niet opgeleid tot:

  • Dierenarts
  • Stalmedewerker

Wat houdt jouw baan straks in?

Wat jij kunt worden? De verscheidenheid aan beroepen in de sector is groot. Van eigen ondernemer, verloopmedewerker of adviseur tot voorlichter, onderzoeker, beleidsmedewerker of docent. We maken het graag nog iets concreter. Na afronding van je studie kun je werken in onder meer de onderstaande functies:

  • Adviseur/voorlichter
    Je geeft advies en voorlichting aan ondernemers. Je begeleidt ze bij strategische beslissingen om te verduurzamen en nieuwe, rendabele activiteiten te ontplooien waarbij het dier centraal staat.
  • Onderzoeker
    Wat zijn veelbelovende vormen van landbouw in de stad? Kunnen dieren een rol spelen in de zorg? Hoe kan het dierenwelzijn worden verbeterd? Welke technologische ontwikkelingen zijn er? Als onderzoeker kun jij een pionier zijn in het verduurzamen van onze samenleving.
  • Beleidsmedewerker
    Op basis van onderzoek formuleer je beleidsplannen en adviseer je bedrijven en instellingen over een duurzame inzet van dieren. Misschien heb je daarvoor wel nieuwe ideeën die je verwerkt in regelgeving.
  • Ondernemer
    Je kunt als zelfstandig adviseur nieuwe verdienmodellen onderzoeken, ondernemers helpen hun producten aan consumenten te verkopen of zelf een bedrijf opzetten rond een eigen innovatie.
  • (Project)manager
    Je helpt van een vernieuwend bedrijf een succes maken, zoals een zorg- of insectenboerderij. Of je brengt mensen en bedrijven bijeen rond thema's als duurzame landbouw of een circulaire stad. Of stuur als manager programma's van de overheid aan.

Waar kun je bijvoorbeeld terecht met de opleiding Dier in de
Duurzame Samenleving?

Afgestudeerde Nathalie geeft wereldwijd advies aan Farm Management Support.

Open Avond 11 december

Meld je aan

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verder studeren

Laat het vakgebied je nog niet los en wil je je kennis verdiepen? Ga voor een master aan bijvoorbeeld de Wageningen University, zoals Dierwetenschappen. Maar kijk zeker ook naar masteropleidingen in het buitenland. Zien ze jou later terug in Australië, Canada of Nieuw-Zeeland?

Met haar hbo-diploma op zak studeerde Jessy Smit verer aan de Universiteit in Antwerpen. Lees hier haar verhaal.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228