Hoe maak jij later het verschil in een steeds duurzamere samenleving?
Nederland werkt hard om duurzamer te worden. In onze snel veranderende, stedelijke samenleving hebben dieren daarin een cruciale rol. Hier in Delft, aan de rand van stad en platteland, richt jij je op nieuwe, duurzame kansen. Vind jij die in een diervriendelijke, lokale voedselproductie of in natuurinclusieve landbouw? Zie jij manieren om dieren in het dagelijkse stadsleven te betrekken en wijken groener en socialer te maken? Met jouw ondernemende geest en onderzoekende blik leg jij nieuwe verbindingen in en om de stad. Daarbij bewaak je met jouw kennis en begrip van het dier altijd het dierenwelzijn. Jij helpt ondernemers hoe zij goed met deze dieren kunnen omgaan en hoe zij hun nieuwe activiteiten rendabel kunnen maken.
Dit is straks jouw werkveld
Dier in de Duurzame Samenleving (Dier- en Veehouderij) biedt goede perspectieven op de arbeidsmarkt. Afgestudeerden vinden werk in bijvoorbeeld de diervoedingsindustrie, landbouw, diergeneesmiddelenindustrie, overheid, natuurbeheerorganisaties, adviesbureaus, onderzoeksinstituten, belangenorganisaties en groen onderwijs. Het werkveld is bijzonder breed. Én hot, mede door ziekten als Q-koorts en vogelgriep, groei van duurzaam ondernemen en aandacht voor eerlijk voedsel. Dat zorgt voor extra vraag naar hoger opgeleide deskundigen. Naar jou.
Wat jij kunt worden? De verscheidenheid aan beroepen in de sector is groot. Van eigen ondernemer, verloopmedewerker of adviseur tot voorlichter, onderzoeker, beleidsmedewerker of docent. We maken het graag nog iets concreter. Na afronding van je studie kun je werken in onder meer de onderstaande functies:
Afgestudeerde Nathalie geeft wereldwijd advies aan Farm Management Support.
Laat het vakgebied je nog niet los en wil je je kennis verdiepen? Ga voor een master aan bijvoorbeeld de Wageningen University, zoals Dierwetenschappen. Maar kijk zeker ook naar masteropleidingen in het buitenland. Zien ze jou later terug in Australië, Canada of Nieuw-Zeeland?
Met haar hbo-diploma op zak studeerde Jessy Smit verer aan de Universiteit in Antwerpen. Lees hier haar verhaal.