Bij de opleiding Integrale Veiligheidskunde leer je risico’s te analyseren, beleid te maken en oplossingen te bedenken voor veiligheidsthema's zoals cybercriminaliteit en stadsveiligheid. Je werkt daarbij samen met overheidsinstanties, bedrijven en burgers om praktische oplossingen te vinden voor complexe veiligheidsvraagstukken.
Met Integrale Veiligheidskunde krijg je een brede opleiding in veiligheidsvraagstukken. Je start met een basisprogramma waarin je alles leert over risicomanagement, crisisbeheersing en veiligheidsbeleid. Je verdiept je in onderwerpen zoals cybercriminaliteit, beveiliging bij evenementen en openbare orde in steden. Je past al je opgedane kennis gelijk toe in de praktijk. Later in de opleiding kies je een specialisatie zoals Information Security of Maatschappij en Veiligheid.
In het derde jaar loop je stage bij een organisatie, waar je je vaardigheden in de praktijk brengt en waardevolle werkervaring opdoet. In het vierde jaar werk je aan een afstudeeropdracht die jou voorbereidt op een professionele carrière. Het onderwijs is sterk praktijkgericht, met veel samenwerking met bedrijven en overheidsinstellingen. Door deze aanpak ben je goed voorbereid om een belangrijke rol te spelen in de beveiliging en veiligheid van onze samenleving.
Voltijd – Na deze opleiding geef jij als controller of bedrijfseconoom vorm aan de ruggengraat van bijvoorbeeld banken, overheden of financiële instellingen.
Voltijd – Mensen die dreigen meer en meer geïsoleerd komen te staan, hebben sociaal werkers nodig die hen aanmoedigen om zelf de teugels in handen te nemen.