"Ondernemers raken geïnspireerd door de ideeën van onze studenten."
Samenwerken
Waar ik enthousiast van word, is met studenten werken aan actuele en echte opdrachten uit de beroepspraktijk. In de "Groene Hart Academie" werken we samen met verschillende organisaties en bedrijven, zoals de gemeente Nieuwkoop, Stichting Groene Hart, Gouds Watergilde, Grontmij, Hoogheemraadschap van Rijnland, Alterra, Heineken en diverse ondernemers. De opdrachtgevers waarderen de frisse kijk van studenten op de situatie. Juist die frisse blik kan echt helpen om een gebiedsproces op gang te brengen. Bijvoorbeeld door studenten die hun resultaten presenteren aan de betrokken partijen. Het is mooi om te zien dat dan het gesprek tussen de mensen op gang komt en ze geïnspireerd zijn door de ideeën van studenten.
Wat doe ik
Mijn rol hierin is het leggen van contacten, het organiseren van bijeenkomsten, het professionaliseren van het handboek, het verwerken van evaluaties en het plaatsen van nieuws op de website van de Groene Hart Academie. Ook begeleid ik, als docent zijnde, studenten bij diverse projecten, stages en afstuderen. Bijvoorbeeld het tweedejaars project Transitie Landelijk Gebied over de combinatie van agrarisch gebruik en natuur en de verdiensten daarvan.
Onderwijs en actualiteit
Als opleiding zijn we continu bezig de actualiteit binnen te halen en onze kennis naar andere partijen over te brengen. In jaar 1 van Landscape & Environment Management werken we op school eerst aan basiskennis, vaak met gastcolleges. In jaar 2 t/m 4 kom je echt in contact met mensen uit de beroepspraktijk door projectopdrachten in groepen en individueel in stage en afstuderen. Deze opdrachten duren een half jaar zodat je je ook echt kunt verdiepen in je onderwerp.
Doordat je tijdens de opleiding steeds met één been in je toekomstige werkveld staat, begin je ook alvast met het opbouwen van een eigen netwerk. Handig als je afgestudeerd bent en werk zoekt!