Ontwikkel jezelf tot een expert in sociaaljuridische problematiek
Jij:
Past dit bij jou? Dan is de hbo-master Sociaal Juridisch Expert een goede keuze. Bekijk hieronder het studieprogramma.
De tweejarige deeltijdopleiding Sociaal Juridisch Expert is sterk praktijkgericht en wordt vormgegeven in én samen met het werkveld. Je hebt een relevante werkplek in het sociaaljuridisch domein, waar je aan de slag gaat met beroepsproducten uit je eigen werkpraktijk. Eens per twee weken heb je een contactmiddag op onze hogeschool. Hieronder lees je wat je in twee jaar doet.
De master Sociaal Juridisch Expert is een deeltijdopleiding. Door het maken van beroepsproducten die aansluiten bij je eigen beroepspraktijk, leer en ontwikkel je ‘on the job’. Aanvullend zijn er fysieke bijeenkomsten en digitale activiteiten vanuit hogeschool Inholland, waar je elkaar als studenten in kleine, vaste leergroepen ontmoet voor uitwisseling, kennisdeling en intervisie.
Studievormen
In het eerste jaar staat ‘Onderzoeken en meesterschap in de eigen beroepspraktijk’ centraal. In het tweede jaar ‘Innoveren met impact’. Daarbij bieden we je verschillende vormen van onderwijs aan, zoals:
Je werkt in de basis zelfstandig en voert zelf de regie over jouw opleiding en verdere ontwikkeling. Daarbij vinden we onderlinge sociale interactie ook van belang, wat we vormgeven met kleine leergroepen. Zo kun je elkaar motiveren, voortgang van je studie en je beroepsproducten delen en kennis uitwisselen.
We motiveren en helpen je om het beste uit jezelf te halen!
Twijfel je nog?
Gaat jouw hart sneller kloppen als je je in kunt zetten voor andere mensen? Of vind je het leuk om je te verdiepen in het recht en de concrete toepassing daarvan? Maar weet je niet zeker of deze masteropleiding Sociaal Juridisch Expert echt bij jou past? Neem contact met ons op en mail naar SJE.rotterdam@inholland.nl.
In het eerste jaar start je met een door jou geschreven leerplan waarin je aangeeft hoe en wanneer je met welke leeruitkomsten aan de slag gaat. Waar ga je aan werken? En welke beroepsproducten ga je ontwikkelen? Welk complex sociaaljuridisch vraagstuk ga je onderzoeken? Welke kennis levert dit onderzoek op?
Het leerplan is het eerste product dat je in je ontwikkelportfolio plaatst, samen met een zelfevaluatie. Andere producten zoals reflectie- en verantwoordingsverslagen zijn ook onderdeel van het ontwikkelportfolio.
Voor de toets aan het eind van jaar 1 stel je een beoordelingsportfolio samen. Dit zijn de door jou gemaakte beroepsproducten en je definitieve reflectie- en verantwoordingsverslagen.
De nieuwe kennis die het onderzoek in jaar 1 heeft opgeleverd gebruik je om binnen de bredere beroepspraktijk een innovatie door te voeren. Voorbeelden hiervan kunnen zijn: een verbeterde werkwijze, nieuw beleid of een convenant. Vervolgens ga je de innovatie implementeren en de doorwerking hiervan bepalen.
Je werkt verder aan je ontwikkelportfolio, voortgaande op jaar 1. Belangrijk is dat je met je beroepsproducten en je onderzoek de leeruitkomsten in jaar 2 binnen je eigen beroepspraktijk, maar vooral buiten jouw eigen organisatie aantoont. Voorbeelden hiervan zijn beroepsproducten die in samenwerking met andere professionals zijn gemaakt (notulen, verslagen etc.)
Je studeert af met een door jou samengesteld beoordelingsportfolio waarin je de verzamelde beroepsproducten verzamelt. Daarnaast organiseer je een bijeenkomst waarbij vakgenoten uit het werkveld, de leercoach en beoordelaars aanwezig zijn.
Blijven ontwikkelen
We leren je niet zozeer hoe sociaaljuridische zaken vandaag de dag in elkaar zitten, maar vooral hoe je uitvoerings-overstijgend kunt denken én werken. Zo blijf je jezelf ook na de opleiding verder ontwikkelen en lever je binnen je vakgebied een grote bijdrage in het leven en welzijn van mensen.
We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt bij Inholland. Dat je weet hoe je opleiding in elkaar zit en hoe je effectief studeert. Onze leercoaches helpen je op weg. De coaching vindt plaats in jouw leergroep en door middel van groeps- en individuele gesprekken. Bij specifieke leerproblemen adviseert een studentendecaan je graag.
In deze opleiding werk en ontwikkel je je gewoon binnen je huidige baan en bij je huidige werkgever. Zo sluit de opleiding direct aan bij waar jij elke dag mee bezig bent.
De opleiding duurt twee jaar, waarbij je tweewekelijks fysieke bijeenkomsten volgt op dinsdagmiddag vanaf 13 – 17 uur. Digitale activiteiten zijn aanvullend op de contactdagen.