Tijdens de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening leer je over arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en bestuursrecht. Je ontwikkelt vaardigheden om juridische problemen te analyseren en op te lossen. Ook leer je hoe je cliënten kunt adviseren en begeleiden. Via stages krijg je praktijkervaring, waarbij je je professionele en sociale vaardigheden verder ontwikkelt.
In het eerste jaar leer je de basis van het recht en ontwikkel je sociale vaardigheden. In het tweede jaar verdiep je je kennis en ga je aan de slag met praktijkopdrachten. In het derde jaar loop je stage, waarbij je ervaring opdoet in het veld en kunt kiezen voor internationale ervaring. In je vierde jaar focus je op afstuderen en het toepassen van je opgedane kennis in een afstudeeropdracht of verlengde stage.
Studievormen
Vakken
Jij hebt oog voor een ander, kan niet tegen onrecht en ziet wanneer het beter kan.
We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt bij Inholland. Dat je weet hoe je opleiding in elkaar zit en hoe je effectief studeert. Onze studieloopbaanbegeleiders (slb'ers) helpen je op weg. Met ondersteuning van je docenten werk je aan persoonlijke- en beroepsontwikkeling. Ook bespreek je je studievoortgang met je slb-docent. Bij specifieke leerproblemen adviseert een studentendecaan je graag.
Als je wilt kun je een deel van je studie volgen bij zusterinstellingen in bijna alle Europese landen. Ook kun je stagelopen in het buitenland. Studeren in het buitenland verruimt je blik en biedt waardevolle ervaringen die bijdragen aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je staat er in zo'n avontuur natuurlijk niet alleen voor: vanuit Hogeschool Inholland krijg je uitgebreide begeleiding. De studiepunten die je behaalt, tellen mee wanneer je terugkomt in Nederland. En je ervaringen? Die neemt niemand je meer af.
Elk studiejaar is verdeeld in vier perioden van tien weken. Per studieweek kun je rekenen op een gemiddelde studiebelasting van veertig uur. Deze uren besteed je aan vergaderingen met groepsleden voor projecten, het volgen van colleges, het voorbereiden van tentamens en het maken van opdrachten. Per onderwijsperiode kun je vijftien studiepunten behalen, wat neerkomt op zestig studiepunten per jaar.
Tijdens het eerste jaar bekijken we jouw behaalde studieresultaten. Voldoe je aan de voorwaarden om verder te studeren? En is de opleiding haalbaar? Op basis hiervan krijg je een studieadvies, zodat je op tijd weet of je kunt doorgaan of dat je een switch moet maken. Het belangrijkste hierbij zijn de behaalde studiepunten (European Credits of EC's). Wanneer je onvoldoende punten hebt gehaald, dan krijg je een negatief bindend studieadvies. Je kunt dan niet bij dezelfde opleiding aan Hogeschool Inholland verder studeren.