Als sociaal werker help je mensen weer deel te nemen aan de samenleving.
Wat is jouw ambitie? Werk je het liefst in de jeugdzorg of juist met ouderen? Wil je aan de slag in een GGZ-instelling? Of zet jij je straks in voor emancipatie en gelijkheid? Als sociaal werker help je mensen weer deel te nemen aan de samenleving. Op welke plek jouw diploma je ook brengt.
Je begeleidt, ondersteunt en behandelt individuen of groepen voor korte of langere tijd. Je leert ze te activeren en ondersteunt ze om een zo gezond en sociaal mogelijk leven te leiden. Zowel preventief als bij problemen. Waar dat mogelijk is, laat jij hen zelf bepalen hoe ze dit doen. Hoe kunnen ze zich verder ontwikkelen, zodat ze sterker in de maatschappij staan? Je blik is breed: je kijkt niet alleen naar het individu, maar ook naar het sociale netwerk. Ook schakel je andere professionals in en werk je in multidisciplinaire teams. En je volgt de nieuwste technologische ontwikkelingen. Zet bijvoorbeeld zorg op afstand en online hulpverlening in om meer mensen sneller te kunnen helpen.
Door het brede karakter van de opleiding kun je in veel verschillende werkvelden aan de slag:
Harm behaalde zijn bachelor aan de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening van Inholland Haarlem. Deze opleiding heet nu Social Work. Momenteel werkt Harm als teamleider bij GGZ Noord-Holland-Noord. Benieuwd wat Harm precies doet? Bekijk zijn video!
Mensen werken langer door en de wereld verandert steeds sneller. Misschien wil je na deze bachelor dus nog wel verder studeren. Dat kan, aan de universiteit of een hbo-master van een verwante opleiding.
Hierbij kun je denken aan de volgende opleidingen:
Soms krijg je op grond van je hbo-diploma vrijstellingen, zodat je de vervolgopleiding sneller kunt doorlopen. Dat scheelt weer!