Social Work deeltijd

Toelatingseisen Social Work deeltijd

Je kunt een hbo-opleiding volgen als je een diploma havo, vwo of mbo-4 (of gelijkwaardig) hebt. Je kunt deze opleiding starten met:

Havo

Profiel Economie & Maatschappij

Profiel Cultuur & Maatschappij 

Profiel Natuur & Gezondheid

Profiel Natuur & Techniek 

Diploma zonder profiel

Vwo

Profiel Economie & Maatschappij

Profiel Cultuur & Maatschappij 

Profiel Natuur & Gezondheid

Profiel Natuur & Techniek

Diploma zonder profiel

Mbo en andere

Mbo-4 diploma

Hbo- of wo-propedeuse

Hbo- of wo-bachelor

Diploma gelijkwaardig aan bovengenoemde diploma's.

Mbo 3 of lager

Meer uitleg over toelating

Ander diploma

Je hebt een diploma mbo zonder niveauaanduiding, of een ander Nederlands diploma

In het algemeen kun je met de opleiding starten als je diploma vergelijkbaar is met een Nederlands diploma havo, vwo of mbo-4. Nadat je je hebt aangemeld, beoordeelt Inholland je diploma. Is de uitslag negatief en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je laten zien dat je toch geschikt bent om de opleiding te volgen via de Toelatingstoets.

Lees meer over de Toelatingstoets >

Buitenlandse vooropleiding

Je hebt een buitenlandse vooropleiding

Als je een diploma in het buitenland hebt gehaald en wilt studeren bij Inholland, ben je ook van harte welkom. Daarvoor moet je diploma wel gelijkwaardig zijn aan een Nederlands diploma havo, vwo of mbo-4. Om de lessen te kunnen volgen, moet je daarnaast het Nederlands voldoende verstaan, spreken en schrijven. Alleen dan haal jij het maximale uit je studie bij Inholland. Daarom moeten studenten met een buitenlandse vooropleiding laten zien dat zij de Nederlandse taal beheersen op niveau B2 (Europese Referentiekader). Dit kan onder andere met een diploma NT2-programma II (onderdelen lezen, schrijven, spreken en luisteren). Je kunt een NT2-examen afleggen bij DUO.

Het Staatsexamen NT2 wordt op het laatst in juli aangeboden.

Voorbereidingscursussen

Moet je een toelatings- of deficiëntietoets maken?

Volg dan een van onze korte voorbereidingscursussen. Hiermee kun je de slagingskans van de toelatings- of deficiëntietoets namelijk flink verhogen. Ook als je je wilt bijscholen of je kennis wilt opfrissen, dan kun je bij ons terecht.

Bekijk onze voorbereidingscursussen >

 

Praktijkeisen

Praktijkeisen

Je hoeft voor deze opleiding niet nu al in de sector te werken. Wel moet je nieuwe vaardigheden uiteindelijk altijd in de praktijk oefenen. Je stemt met je leercoach af hoe je praktijkopdrachten in jouw eigen werk- en leefomgeving kunt uitvoeren, hoe je zelf een geschikte omgeving kunt regelen (bijvoorbeeld via oud-studenten van Inholland) of gebruik kunt maken van één van de praktijkleeromgevingen van Inholland. Houd er rekening mee dat er modules zijn die opdrachten bevatten waarbij je meerdere uren achter elkaar voor een aantal weken in de praktijk moet leren.

Erkenning Verworven Competenties (EVC)

Erkenning Verworven Competenties (EVC-procedure)

Ben jij al werkzaam als sociaal werker en wil je jouw talent verder ontwikkelen door het hbo-diploma Social Work in deeltijd te halen? Met het procedure Erkenning verworven competenties kun je waarschijnlijk versneld jouw propedeuse behalen of aantal een aantal propedeuse modules. Dit kan oplopen tot één jaar minder studeren!

Het komt erop neer dat je kunt aantonen dat je bepaalde kennis en kunde al beheerst, waardoor die kennis en kunde op propedeuseniveau kan worden erkend.

Voorwaarden

  • Jij ben aan het werk in het sociaal domein/als sociaal werker. Hierbij houd je je met name bezig met ondersteuning en begeleiding van mensen in kwetsbare posities. Je activeert en stimuleert mensen, je ondersteunt hen actief bij het sociaal functioneren en/of stimuleer je de zelfregie van mensen;
  • Je kunt deze werkervaring niet aantonen middels een diploma of ander waarde-document;
  • Je doet dit minimaal 2 jaar en voor minimaal 16 uur per week;
  • Jouw taken zijn op mbo 4+ niveau.

Zo werkt het EVC-traject

Dit traject start voordat je aan de opleiding begint – en wordt verzorgd door Bureau Sterk met wie Hogeschool Inholland samenwerkt.   Je doorloopt het met hen het EVC-traject en ontvangt een EVC-rapportage. De EVC procedure van Bureau Sterk is volledig gebaseerd op de manier waarop wij onze Propedeusefase hebben ingericht. Met dit document kun jij aantonen dat je een vakbekwame professional bent. De examencommissie bepaalt op basis van het EVC rapport welke kennis en kunde binnen de Propedeuse wordt erkend. Dit EVC-traject vindt plaats voorafgaand aan de start van de opleiding in september. Wil je met de opleiding starten in februari, neem dan eerst contact op met Bureau Sterk om te bespreken of dit mogelijk is.

Zo weet jij voordat je begint al waar je aan toe bent. Je kunt in overleg met je werkgever kijken of zij willen bijdragen in dit traject. We adviseren  je om hierover met jouw werkgever in gesprek te gaan. Op de website van Bureau STERK vind je meer informatie over het traject en de kosten.

Je (werk)ervaring inzetten zonder EVC-procedure?

Voldoe je aan de gestelde voorwaarden maar wil je je werkervaring valideren binnen de opleiding? Dat kan ook, hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Samen met een leercoach van Hogeschool Inholland kijken jullie naar de ervaring die jij al hebt, de manier waarop dit terug te vinden is in ons onderwijs en hoe je dit kunt aantonen. Dit doen we zodra jij met je opleiding start. Op deze manier kun je een portfolio opbouwen met bijbehorend assessmentgesprek voeren of één of meerdere leeruitkomsten aantonen.

Meer informatie over dit traject kun je krijgen op onze Open Dagen of door een bericht te sturen naar socialworkdeeltijd@inholland.nl.

Open Avond 11 december

Meld je aan

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Hulp nodig bij je studiekeuze?

  • Weet je nog niet wat en waar je wilt studeren? Doe dan de online Studiekeuzetest, of volg een Studiekeuzeworkshop met andere studiekiezers.
  • Heb je al een beetje een idee welke opleiding je wilt volgen, en wil je nog een paar laatste punten checken? Stel dan je vraag aan een student of aan het Studie-informatiepunt. Ook kun je voor je studiekeuzevragen terecht bij één van onze vijf Studiekeuze Adviescentra.
  • Wil je kennismaken met de opleiding en de sfeer proeven? Bezoek dan een (online) Open Dag.
  • Heb je vragen en wil je persoonlijk contact met de opleiding? Laat je gegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228