Civiele Techniek voltijd

Overal ter wereld kunnen bedrijven jouw kennis en kunde wel gebruiken.

Na je opleiding Civiele Techniek

Heb jij je diploma Civiele Techniek gehaald? Je kunt op veel plekken zó aan de slag. Werk bijvoorbeeld aan nieuwe Nederlandse auto- en spoorwegen. Of aan kustverdediging – hartstikke belangrijk in tijden van klimaatverandering! Daarnaast ben je goed opgeleid voor een carrière in het buitenland. Nederland heeft een goede naam op het gebied van civiele techniek. Bedenk maar waar je wilt werken en waarschijnlijk lukt het je! Hieronder lees je in wat voor beroepen je terecht komt. 

Je wordt opgeleid tot:

  • Engineer Civiele Techniek
  • Projectleider Civiele Techniek
  • Adviseur Civiele Techniek
  • Beleidsmedewerker infrastructuur

Je wordt niet opgeleid tot:

  • Je gaat geen gebouwen ontwerpen en realiseren.
  • Je gaat niet in de offshore werken.
  • Je gaat niet in de verzorging werken
  • Je zal geen kraanmachinist worden

    Meer is niet te bedenken, want heel veel is gekoppeld aan civiele techniek.

Wat houdt jouw baan straks in?

Als civiel ingenieur heb je veel verschillende carrièremogelijkheden. Je kunt aan de slag bij overheden, advies- en ingenieursbureaus en aannemers. Naast technische kennis moet je daarvoor ook een goed organisatorisch vermogen en sterke communicatieve vaardigheden in je bagage hebben. Een paar beroepen op een rij:

  • Engineer Civiele Techniek
    Stel, er moet een brug komen, een viaduct of een weg. Jij maakt hiervoor (deel)ontwerpen. Bijvoorbeeld van de bijbehorende staal- of betonconstructies. Je begeleidt tekenaars, controleert hun werk en overlegt met opdrachtgevers over hun wensen en eisen.
  • Projectleider Civiele Techniek
    Opnieuw: je werkt aan een brug, viaduct of weg. Nu geef je leiding aan uitvoerders, bestekschrijvers en tekenaars. Je begeleidt het project van begin tot eind. Tijdens de uitvoering van het project zie je er op toe dat alles volgens plan uitgevoerd wordt. Je stuurt bij, grijpt in, motiveert en overlegt.
  • Adviseur Civiele Techniek
    Die brug, dat viaduct of die weg: moeten ze er wel komen? Jij adviseert over de technische en financiële haalbaarheid van deze civieltechnische werken. Daarbij maak je de ontwerpen die bij deze adviezen horen.
  • Beleidsmedewerker infrastructuur
    Nu bemoei je je minder met één specifiek project. Je richt je meer op overkoepelend (overheids)beleid. Als specialist in infrastructuur ontwikkel en evalueer je dit beleid, en ondersteun je eventueel de beleidsuitvoering.

Waar kun je bijvoorbeeld terecht met de studie Civiele Techniek?

Afgestudeerde Melle Ketting aan het woord.

Kom 5 juni naar de Open Avond

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verder studeren

Je bachelordiploma is een springplank om verder te duiken in de wereld van civiele techniek. Zo kun je doorstromen naar een universitaire masteropleiding in Delft of Eindhoven. Ook kun je verdieping vinden in diverse post-hbo- en postacademische opleidingen.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228