Jij hebt hart voor het milieu en ziet overal kansen. Met jouw inzet wordt de ruimte straks goed verdeeld.
Jij:
Over het milieu maak je je misschien weleens zorgen. Wat gebeurt er als het klimaat verandert? Hoe kan de stad groener en gezonder worden? Met deze opleiding vind je daar straks vernieuwende oplossingen voor.
De vierjarige opleiding Landscape and Environment Management combineert de praktijk met theorie. Al tijdens de opleiding kom je in contact met bedrijven uit het werkveld. Hieronder lees je wat je in vier jaar doet.
Dit is de enige hbo-opleiding in de Randstad die helemaal gaat over de groene ruimte. Je leert over veel onderwerpen die daar mee te maken hebben. Zo onderzoek je de beslissingen die worden gemaakt over milieu, beleid, landschap, ecologie en recreatie (vrije tijd). Je gaat later ook aan de slag in één van die werkvelden. Bij onze opleiding in Delft geven we je ten slotte veel persoonlijke begeleiding.
Studievormen
Hulp nodig bij je studiekeuze?
Je houdt van natuur en 'groen', maar ook van dieren. Kijk dan ook eens naar deze opleidingen. Je kunt ze ook volgen aan Inholland Delft: onze ‘groene’ locatie. Wij zitten vlakbij de kassen van het West- en Oostland en de polders in het Groene Hart.
Welk beroepen vind jij interessant? In je eerste jaar leer je het werkgebied kennen. Leer bijvoorbeeld meer over milieuproblemen, ecologie en economie. Maar in de lessen komen ook geografie en omgevingsrecht, duurzaam vervoer en groene recreatie in de Randstad komen voor. Daarnaast leer je je de dingen aan die je later in je werk moet kunnen. Zoals onderzoeksmethoden en het communiceren met een bepaalde doelgroep.
Vanaf het eerste jaar volg je vakken over leefbaarheid, duurzaamheid en het beheren en inrichten van de (groene) ruimte. Zo leer je het werkgebied goed kennen. Ontdek de overeenkomsten tussen de vakken en merk waar je enthousiast van wordt.
Fysische geografieBodemkundeMilieubeleidGroen en recreatieRuimtelijke ordeningWaterbeheerNatuur, milieu en ecologie
Dit jaar leer je meer over milieubeleid, planologie, ontwerpen, vakgerichte computerprogramma's en veldwerk. Nu weet je voldoende om te besluiten waar je je in wilt specialiseren. Kies je voor het profiel Natuur & Landschap of voor Stad & Milieu? In het tweede studiejaar leer je stap voor stap hoe je gebieden inricht en beheert. Van het maken van beleid tot het ontwerpen en uitvoeren van beplantings- en beheerplannen.
Keuzeprofielen
In de loop van het tweede jaar kies je een profiel. Laat je daarin inspireren door gastcolleges van deskundigen uit de sector. En kijk om je heen tijdens de excursies. Want bij deze opleiding hoort natuurlijk veel veldwerk.
Praktische vaardigheden zijn ook belangrijk. Je gaat presenteren, onderzoeken en plannen maken. Je werkt aan echte projecten van een opdrachtgever uit het werkveld die past bij het profiel dat je kiest. Welk onderwerp heeft jouw interesse?
Regionale planologieMilieukunde (lucht en geluid)Ontwerpen, communiceren, beheren en inrichtenBedrijf en omgevingFlora- en faunaonderzoek
Je loopt een praktijkstage van een halfjaar. Dat kan ook een avontuur in het buitenland zijn! Want LEM is een opleiding waarbij je goed kunt reizen. Jij legt contact met een organisatie die je interessant vindt. Pak je kans om meer van de wereld en van jezelf te ontdekken. Dat betekent een extra stempel in je paspoort én op je cv!
Werkveld
In de tweede helft van dit jaar leer je meer over water en klimaat, waterkwaliteit en omgevingsplannen. En ook over duurzaam toerisme en groene economie. Samen met andere studenten werk je aan een project voor een bedrijf. Maak met elkaar een herinrichtingsplan. Zorgen jullie straks voor een ecologischer, klimaatbestendiger, beleefbaarder en winstgevender kustgebied?
Samenwerkingen
Vanuit de opleiding Landscape and Environment Management werken we samen met een groot aantal bedrijven, overheden en kennisinstellingen. Centraal staan praktijkgerichte vragen uit het beroepsveld met betrekking tot duurzaamheid en vergroening. Vanuit het Centre of Expertise Groen ontwikkelen we onderzoeksprojecten die onze lectoren en docent-onderzoekers samen met onze studenten uitvoeren. De thema`s van het Center of Expertise Groen zijn duurzame voedselproductie, herstel van biodiversiteit en een gezonde leefomgeving van stad en platteland.
Kies zelf waar je meer over wilt leren dit jaar. Is dat Natuur- en Landschapsbeheer? Of Omgevingsmanagement? Daar volg je vakken over. In de tweede helft van het vierde jaar ga je vervolgens aan de slag met je afstudeeropdracht – in Nederland, of in het buitenland. Je afstudeeronderzoek duurt vijf maanden. Laat aan een echte opdrachtgever zien dat jij een professional bent! Je rondt de opdracht af met een verslag.
Waar ga jij straks afstuderen?
Lees de ervaringen van onze studenten
Bachelor of Science
Nu ontvang je je diploma. Voortaan mag je jezelf Bachelor of Science of ingenieur noemen.
We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt bij Inholland. Dat je weet hoe je opleiding in elkaar zit en hoe je het beste studeert. Onze studieloopbaanbegeleiders helpen je op weg. Je overlegt in je mentorgroep en in groeps- en individuele gesprekken. Bij specifieke leerproblemen adviseert een studentendecaan je graag.
Studeren in het buitenland verruimt je blik, vergroot je kennis en biedt je een ervaring waar je je leven lang wat aan hebt. Via Inholland kun je een deel van je studie volgen bij zusterinstellingen in bijna alle Europese landen. Je kunt zelfs terecht in Mexico, Argentinië, Brazilië, Australië en de Verenigde Staten. Je staat er in zo'n avontuur natuurlijk niet alleen voor: we geven je uitgebreide begeleiding. Je behaalde studiepunten tellen mee als je terugkomt in Nederland. En je ervaringen? Die pakt niemand je meer af.