Ga direct naar:
Maatschappelijke opleidingen | Opleidingen om mensen te helpen | Welzijnsopleidingen
We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen hoe groot de rol is die gezondheid inneemt in onze maatschappij. De veranderingen binnen de zorg gaan razendsnel en de gezondheidsopleidingen, maatschappelijke studies en welzijnsopleidingen van Hogeschool Inholland stomen jou klaar voor een toekomstige rol in deze steeds veranderende wereld van mens en gezondheid.
Niet alleen tijdens een wereldwijde pandemie, maar juist ook op kleinere schaal. Of dat nu is als verpleegkundige in het ziekenhuis, of als onderzoeker in het laboratorium. Eén ding weet je zeker: jouw doel in het leven is om mensen professioneel te helpen en om de wereld stukje bij beetje beter te maken.
Ontdek welke maatschappelijke opleidingen bij jouw interesses passen en draag bij aan het welzijn in Nederland en daarbuiten!
Persoonlijke aandacht, wie houdt daar niet van? Je wordt er blij van én het geeft je zelfvertrouwen. Persoonlijk contact maken met hulpbehoevenden, goed luisteren en rekening houden met individuele behoeften. Door jou op te leiden voor de mooiste maatschappelijke beroepen speel jij straks dus een belangrijke rol in het leven van deze mensen.
Wil jij je ontwikkelen tot een breed onderlegde professional op het gebied van maatschappelijk werk? Wil je straks mens en dier helpen én een steentje bijdragen aan de maatschappij? Sta jij altijd voor iedereen klaar en is het nu tijd om voor jezelf te kiezen en jezelf te gaan ontwikkelen?
Maak als jongerencoach bijvoorbeeld het verschil voor jongeren met problemen, of als woonbegeleider in de verslavingszorg. Heb je meer interesse in de ontwikkeling van kinderen en jongeren? Volg dan de maatschappelijke opleiding Pedagogiek en word bijvoorbeeld pedagogisch werker of opvoedingsondersteuner. Of ontdek de opleiding Dier in de Duurzame Samenleving en bedenk straks innovatieve ideeën waarbij je dieren kunt betrekken, bijvoorbeeld bij het opsporen van ziekten bij mensen. Benieuwd?
“De onderzoekswereld trekt mij aan, omdat je echt iets bijdraagt. Ik vind het belangrijk om werk te doen dat ik over tien jaar nog steeds geweldig vind.”
Wil je met innovatieve ideeën voor de zorg mensen helpen? Of ben jij iemand die het liefste voor anderen zorgt, bijvoorbeeld als verpleegkundige of mondhygiënist? Met een gezondheidsopleiding op zak ga jij het verschil maken. Wil je bijvoorbeeld in de gezondheidszorg werken en de nieuwste technische ontwikkelingen op de voet volgen? Dan is de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken echt iets voor jou. Je helpt mensen dan door hun gezondheid in beeld te brengen met bijvoorbeeld röntgen- of bestralingsapparatuur.
Er zijn ook andere maatschappelijke opleidingen gericht op hbo gezondheid, waarbij je mensen helpt en maatschappelijk werk verricht. Jonne Snitselaar heeft bijvoorbeeld na zijn studie Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek meegewerkt aan een coronavaccin. Werk jij straks liever in het ziekenhuis als verpleegkundige? Tijdens de hbo-opleiding Verpleegkunde leer je hoe je iemand kunt helpen weer gezond te worden. Je leert mensen kennen en bouwt een band met ze op.
Help jij graag mensen met hun problemen? Wil je de nieuwste technieken in de zorg ontdekken en kijken hoe je deze kunt toepassen in je beroep?
Hoe waardevol is het om met jouw toekomstige expertise en natuurlijke empathie bij te dragen aan het welzijn van mens, dier en natuur? De verschillende welzijnsopleidingen van Hogeschool Inholland variëren enorm, maar één ding hebben ze gemeen: na jouw opleiding ligt de wereld aan je voeten.
Want of je nu kiest voor een opleiding binnen Sportkunde, Tuinbouw & Agribusiness of Food Commerce and Technology, de thema’s die bij deze welzijnsstudies aan het bod komen zijn nationaal en internationaal breed gedragen. Jij gaat als toekomstig professional écht iets bijdragen aan de wereld en dat vertaalt zich in de banen waaruit je kunt kiezen.
Aan de slag binnen het bedrijfsleven, de voedingsindustrie of de tuinbouw? Of bij een adviesbureau, of de overheid? Of wil je bijvoorbeeld na je opleiding werken als zelfstandig sport- en bewegingsdeskundige? Kortom, wil jij bijdragen aan het welzijn in Nederland en ver daarbuiten?
Denk onder meer aan deze maatschappelijke beroepen:
Leefstijlcoach
Biomedisch onderzoeker
Sociaal werker
Verpleegkundige
Voedingsadviseur
Met Mens & Gezondheid kun je verschillende kanten op. Hieronder lees je voorbeelden van werkvelden waarin jij straks aan de slag kunt gaan.
Na jouw maatschappelijke hbo-opleiding Social Work kun je bijvoorbeeld aan de slag als woonbegeleider in de psychiatrie. Psychische problemen hebben is voor sommige mensen nog een taboe, toch heeft bijna een kwart van de bevolking hiermee te maken. Een deel van hen woont dan ook in een instelling. Jij kunt straks met jouw expertise deze mensen helpen en voor hen klaarstaan. Tijdens deze hbo-opleiding maatschappelijk werk leer je bijvoorbeeld hoe je deze mensen professioneel kunt ondersteunen. Hoe ze zich verder kunnen ontwikkelen, en waar mogelijk zelf de regie kunnen hebben. Het is maatschappelijk werk waarmee je anderen en het welzijn van Nederland kunt helpen en een steentje bijdraagt. Een mooi beroep!
Jouw diploma Biotechnologie of Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek is in de pocket. Top! Wat nu? Na deze hbo-opleidingen maatschappelijk werk kun je op verschillende manieren mensen helpen. Je bent tenslotte een deskundig analist. Met alles wat je hebt geleerd, kun je bijvoorbeeld aan de slag als onderzoeker in een laboratorium in een groot ziekenhuis. Je draagt dan je steentje bij aan onder andere de genezing en bestrijding van ziekten. Of groei door tot leidinggevende van het laboratorium. Het mooie aan dit maatschappelijk werk is dat heel veel mensen straks blij zijn met wat jij doet, want jij bent namelijk dagelijks bezig met maatschappelijk werk om mensen te helpen!
Jij krijgt energie van de sportwereld, mensen en gezondheid, en je wilt later ook graag werken bij een grote sportbond, zoals de KNVB of Judo Bond Nederland. Met de opleiding Sportkunde gaat jou dat lukken, bijvoorbeeld als sportbeleidsmedewerker. Je bent dan verantwoordelijk voor de uitvoering van het sport- en recreatiebeleid. Je ziet bijvoorbeeld toe op de verhuur van verschillende accommodaties van een club binnen de bond. Ook onderhoud je contacten met beheerders, verenigingen en andere beleidsmakers, zoals de gemeente of de provincie. Jouw taak is om het overzicht te houden en ervoor te zorgen dat verschillende doelgroepen aan gaan bewegen. Hiermee help je mensen en draag je je steentje bij aan het welzijn van Nederland!