Gebruik je passie en ontdek de kracht van tuinbouw
Voor jou is de natuur meer dan alleen groen, het is jouw passie. Ligt jouw interesse in de kracht van een chrysant? Of de groei van een tomaat? In deze opleiding leer je alles om die passie om te zetten in impact. En je talent te ontwikkelen in de tuinbouw.
Je begint met de basiskennis van teelt en de bedrijfsmatige kant van de tuinbouw en de sector in het algemeen. Je werkt samen met bedrijven uit het werkveld en leert hoe je een gewas, product of dienst ontwikkelt. Je onderzoekt wat consumenten willen, welke trends er zijn en hoe je groente, bloemen en planten kweekt en verkoopt. In vier jaar tijd word jij een echte professional.
Studievormen
Je leert het vak via theorie en je ervaart de praktijk via (gast)colleges van professionals.
De theorie gebruik je in praktijkopdrachten bij bedrijven inhet tweede, derde en vierde jaar. En tijdens je stage in jaar 3
Kies je voor het ontwikkelen van nieuwe producten, dan is onderzoek een van jouw kwaliteiten als professional in de tuinbouw.
Studies die hierop lijken
Heb je een passie voor groen en twijfel je over de tuinbouw? Ontdek of Landscape & Environment Management beter bij jou past. Of kijk eens bij Dier in de Duurzame Samenleving.
Externe locaties
Als student Tuinbouw ga je ook in de praktijk aan de slag op externe locaties, zoals het World Horti Centre en Tomato World.
Vakken
Bij Teelttechniek en Veredeling gaat het over
Bij Management & Greenports gaat het over
Vakken bij Teelttechniek & Verdeling
Vakken bij Management & Greenports
De opleiding Tuinbouw & Agribusiness werkt samen met onderstaande bedrijven:
Biobased Economy
Stel je voor dat je meewerkt aan een duurzame toekomst! In de Biobased Economy gebruikt men planten en dieren om duurzame producten te maken, zoals energie, bioplastics, en medicijnen. Hiermee worden zogeheten ‘fossiele grondstoffen’ vervangen, die opraken en niet goed zijn voor het milieu.
Doe je een Tuinbouw & Agribusiness-opleiding of een van de Food & Life Sciences-opleidingen bij Inholland Delft? Dan ontdek je tijdens jouw studie alle mogelijkheden van de Biobased Economy. Die kennis gebruik je bij stages, projecten en je afstudeeropdracht. Zo maak je al tijdens je studie een verschil in deze zeer belangrijke ontwikkeling.
Vakken
Afstudeerrichting: Management & Greenports:
Afstudeerrichting: Teelttechniek & Veredeling
‘Bijdragen aan een duurzame toekomst in binnen- of buitenland’
We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt bij Inholland. Dat je weet hoe je opleiding in elkaar zit en hoe je effectief studeert. Onze studieloopbaanbegeleiders (slb'ers) helpen je op weg. Met ondersteuning van je docenten werk je aan persoonlijke- en beroepsontwikkeling. Ook bespreek je je studievoortgang met je slb-docent. Bij specifieke leerproblemen adviseert een studentendecaan je graag.
Als je wilt kun je een deel van je studie volgen bij zusterinstellingen in bijna alle Europese landen. Ook kun je stagelopen in het buitenland. Studeren in het buitenland verruimt je blik en biedt waardevolle ervaringen die bijdragen aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je staat er in zo'n avontuur natuurlijk niet alleen voor: vanuit Hogeschool Inholland krijg je uitgebreide begeleiding. De studiepunten die je behaalt, tellen mee wanneer je terugkomt in Nederland. En je ervaringen? Die neemt niemand je meer af.
Elk studiejaar is verdeeld in vier perioden van tien weken. Per studieweek kun je rekenen op een gemiddelde studiebelasting van veertig uur. Deze uren besteed je aan vergaderingen met groepsleden voor projecten, het volgen van colleges, het voorbereiden van tentamens en het maken van opdrachten. Per onderwijsperiode kun je vijftien studiepunten behalen, wat neerkomt op zestig studiepunten per jaar.
Tijdens het eerste jaar bekijken we jouw behaalde studieresultaten. Voldoe je aan de voorwaarden om verder te studeren? En is de opleiding haalbaar? Op basis hiervan krijg je een studieadvies, zodat je op tijd weet of je kunt doorgaan of dat je een switch moet maken. Het belangrijkste hierbij zijn de behaalde studiepunten (European Credits of EC's). Wanneer je onvoldoende punten hebt gehaald, dan krijg je een negatief bindend studieadvies. Je kunt dan niet bij dezelfde opleiding aan Hogeschool Inholland verder studeren.